Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Stockholm Softball Open 2020

Sista helgen i september genomfördes i Alby den fjärde upplagan av Stockholm Softball Open, en fastpitch turnering för herrar som har etablerat sig och växer. Det är ett nyckelevenemang för utvecklingen och spridningen av herr-softbollen i landet.

Stockholm Softball Open arrangeras av Alby Stars och Venezuela Softball Club, två klubbar som arbetar mot tydliga mål. Förra året hade turneringen ett internationellt genombrott när ett holländskt lag bjöds till Alby, med ett flertal spelare som nyligen hade blivit Europamästare på klubb-nivå. Turneringen var lyckad och organisatorerna blev kontaktade av flera klubbar runtom Europa för att komma till årets upplaga. Årets syfte var mer lokalt, att sprida herr-softbollen till flera klubbar i Sverige.

Nykomlingarna Enköping antog utmaningen tillsammans med Göteborg Hajar, Alby Stars och Venezuela Softball Club som redan är bekanta med turneringen. På Stockholm Softball Open skådades jämna matcher och hög nivå, framförallt på pitching där det numera finns fem svenska pitchers.

Herrlandslagets head coach Izzy Nukunuku var med under helgen för att följa landlagsspelarna som deltog med sina klubblag och kommenterade: ”It was very positive to see young players from Gothenburg and Enköping be supported by players from all teams willing to share their knowledge with everyone to help the player become better”. Arrangörerna vill även tacka David Silva som var med och hjälpte till som domare för två matcher.

En spelare som utmärkte sig med sitt defensiva spel var Alvin Taguaripano (SS) från VSC, på den offensiva fronten med två HR i finalen, Eduardo Membreño (2B) från Los Nicas men som denna gång spelade för Alby. Ramon Illa (P) hade en strålande helg från kullen men förlorade ett tight race till Most Valuable Player med Chris Turner (P), en pitcher som kom från Nya Zeeland för några månader sedan och arbetade igenom alla matcher med låg ERA.
Chris var otroligt glad att hitta fastpitch i Sverige och kommenterade efter att ha tagit emot sin MVP pokal: ”After being introduced to Swedish fastpitch a few months ago, the competition of play is seeing strong, steady growth! The Stockholm Open was full of exciting defense and smart offense across all clubs. It was a privilege to play for Gothenburg and I want to thank also Alby Stars for the amenities, players, coaches from all clubs along with all others involved to make this weekend possible. Can´t wait to see everyone for the Stockholm Open 2021”

Publicerad: 2020-10-06

Senast uppdaterad: 2020-10-06

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se