Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Nyheter

 • Stipendiemöjligheter

  Nu finns det möjligheter att söka stipendie från Prins Bertils och prinsessan Lilians fond men även riksidrottens vänner!
 • Tävlingskommittén söker förstärkning!

  Tävlingskommittén (TK) har fått ett par vakanser och söker därför 1-2 personer som vill vara med och arbeta med tävlingsfrågor inom vårt förbund.
 • Varmt välkomna på seriekonferens i Baseboll och Softboll!

  UPPDATERAD!!! Den 12 november är alla föreningar välkomna att delta på seriekonferens i Baseboll och Softboll, konferensen kommer i år ske helt digitalt!
 • Brons till Sverige

  I somras spelades U21-EM damer i Prag
 • Baseboll, Softboll och Lacrosse valda som OS-sporter till OS i LA 2028

  Stockholm, 2023-10-16 Under den 141a IOC-sessionen i Mumbai den 15-17 oktober har de internationella olympiska kommittén valt in baseboll, softboll och lacrosse som officiella OS-sporter till de Olympiska Spelen i Los Angeles 2028. Detta är en historisk milstolpe för dessa idrotter och kommer att ge dem global exponering på en av världens största idrottsarenor.Lars Sundin, ordförande för Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet, uttrycker sin glädje över beslutet: "Det är en fantastisk nyhet att baseboll, softboll och lacrosse har blivit valda som OS-sporter till Los Angeles 2028. Detta erkännande kommer att ta våra idrotter till en helt ny nivå och ge våra svenska atleter en unik möjlighet att delta i OS."För Sverige kommer det vara en utmaning att kvalificera sig för att delta i OS, men det här valet är ändå en viktig framgång för baseboll, softboll och lacrosse-samhället i Sverige. Det ger dem en ökad motivation att fortsätta utveckla och främja dessa idrotter i landet.Läs mer här:Klart med fem nya idrotter i LA 2028 - Sveriges Olympiska Kommitté (sok.se) Länk till annan webbplats.LA 2028 Summer Olympics - Summer Olympic Games in the USA Länk till annan webbplats.  
 • Vill du jobba med skolsamverkan?

  Förbundet söker nu någon som vill jobba med skolsamverkan! Vill du jobba för att få fler att röra på sig med Baseball5 som arbetsverktyg? Läs vår annons här! Pdf, 420.7 kB.
 • Inbjudan och anmälan till Verksamhetskonferensen!

  Varmt välkomna till årets verksamhetskonferens 2023 14-15 oktober! Årets konferens kommer att genomföras i Uppsala på Clarion hotell Gillet!
 • Förbundet har nya mejladresser!

  Ytterligare ett steg i ihopslagningen har skett, tidigare mejadresser som slutat på @baseboll-softboll.se är nu utbytta mot @sbslf.se. Dvs de flesta i förbundet nås på namn.efternamn@sbslf.se och info mejlen nås numera på info@sbslf.se! Är det några frågor så kontakta ninnie.lystad@sbslf.se
 • Baseboll Landslaget mot Finland och Tjeckien!

  Sveriges A-landslag åker till Finland för att förbereda sig för EM samt vinna Nordic Challenge. Sverige ska för tredje året i rad spela finnkampen, i år utökad med Norges landslag. Detta i ett led att stärka baseball i Norden. Detta fungerar också som förberedelse inför EM som startar den 24/9. Vi har pratat lite med Förbundskapten Rickard Reimer om truppen, Nordic Challenge och kommande EM i Tjeckien.
 • Svenska mästare korades i softboll och baseboll i en spännande helg

  Falun Ravens utropas till svenska mästare i softboll med en imponerande prestation i SM-finalerna. I en kamp om titeln som spelades i bäst av tre matcher besegrade Ravens Söder Softboll och kunde därmed lyfta trofén som bevis på deras överlägsenhet.

  På herrsidan blev det Rättvik Butchers som stod som segrare och tog hem mästartiteln i baseboll. Butchers visade upp enastående spel och besegrade starka motståndare från Stockholm Monarchs för att ta hem det ärofyllda priset.

Prenumerera på nyheter

Hantera prenumeration

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se