Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Nyheter

 • Nytt Licenssystem

  Då licensmodueln i idrottonline stängs ned så kommer vi från och med i år ha ett nytt system där vi ahnterar licenser, detta heter Profixio och vi är i slutfasen innan lansering! Information har under eftermiddagen gått ut till föreningarnas officiella mejladresser. Är det så att du som läser detta tycker att er förening inte fått information, vänligen kontakta Ninnie på: ninnie.lystad@sbslf.se så ser hon till så att ni får all nödvändig information. Viktigt för att detta ska fungera är att ni har rätt mejladress inlaggd i idrottonline!
 • Örebro Eagles visar vägen för rörelse i skolan!

  Det börjar röra på sig inom vårt arbete med skolsamverkan och Rörelsesatsningen i skolan. En av de första föreningarna som tar del av vårt stöd under 2024 är Örebro Eagles! Under vecka 10, 11 och 12 är de ute och visar upp sin verksamhet för nya ungdomar i skolan i en första runda besök. Vi hoppas på goda resultat och en fortsättning framöver!
 • Inbjudan till Domarutbildning i Softboll

  Vill du bli Softbolldomare? Anmäl dig nu till vår Domarutbildning! Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet är stolta att presentera en spännande möjlighet för alla som drömmer om att bli softbolldomare! Vi bjuder in dig till vårens domarutbildning, öppen för både ungdomar och vuxna.
 • Missa inte att ansöka om LOK-stöd!

  Den 25 februari är sista dagen att ansöka om LOK-stöd! Det är oerhört vikigt att alla föreningar som har aktiviteter för barn och ungdomar mellan 7-25 år ansöker om LOK-stöd! Mer information hittar du här! Länk till annan webbplats.
 • Varmt välkomna på årsmöte 23-24/3-24

  Varmt välkomna på förbundets årsmöte helgen 23-24 mars 2024.
  Årets möte hålls på Quality hotel The Weaver i Göteborg (Mölndal).
  Länk till anmälan finner du nedan!
 • Är du vår nya verksamhetsutvecklare barn och ungdom?

  Förbundet söker en verksamhetsutvecklare med fokus på barn- och ungdomsfrågor och utbildningsfrågor. Läs vår annons här! Pdf, 241.3 kB.
 • 8,8 miljoner kronor till ungdomsidrotten genom Städa Sverige 2023

  Nästan 8,8 miljoner kronor! Det fick de föreningar och lag som städade i Städa Sveriges miljöprojekt under 2023 dela på. Det är nytt rekord! 26 119 idrottsungdomar och ledare var med och plockade skräp under året i 212 kommuner, också det nytt rekord. Nu siktar vi ännu högre 2024. Vill ni vara med?

 • Informationsträffar Skolsamverkan och Baseball5!

  Vill ni också att fler ungdomar ska ta del av er verksamhet och finna glädjen i just er idrott? Vi välkomnar alla föreningar inom förbundet till att delta på informationsträffar om pågående satsning inom skolsamverkan!
 • Seriekonferens Baseboll

  TK bjuder in till seriekonferens den 10/1 kl.19-21 via teams. Det kommer vara en inledande gemensam del där vi kommer:
  • Summera säsongen som har varit.
  • Gå igenom förändringar i TB och nya regler.
  • Lag i de olika serierna.
  • Vilka ungdomsturneringar som planeras.
  Ca kl.20 kommer konferensen delas upp i elit+ junior och regionserien. Ingen separat delkonferens för ungdom, det tas under den gemensamma delen.Under hösten har, som ni säkert vet, varit stora diskussioner gällande seriesystemet i Baseboll.Seriesystemet kommer att hållas oförändrad under 2024! Gällande nytt seriesystem så kommer BU i samarbete med TK ta fram ett nytt förslag gällande hur seriesystemet ska se ut säsongen 2025. Förslaget kommer gå ut på remiss till föreningarna och målsättningen är att det ska presenteras under årsmöteshelgen 23-24 mars 2024.

Prenumerera på nyheter

Hantera prenumeration

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se