Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Välkomna att ansöka om att arrangera Junior-SM 2019 i softboll

Datum för Junior-SM i softboll är satt till 21-22/9. Beskriv i er ansökan hur arrangemanget är tänkt att genomföras, vilken plan som är tänkt att användas, tider, kringaktiviteter, PR-satsning etc.

Arrangör skall bl.a. ansvara för planarrangemang, tävlingsledare, matchfunktionärer såsom protokollförare, speaker, resultattavla samt kiosk. SBSF tillsätter domare som bekostas av SBSF, samt matchbollar som också bekostas av SBSF. Andra kostnader kring arrangemanget står arrangerande klubb för. Protokoll skall föras under mästerskapet.

 

Ansökan skall vara TK tillhanda via e-post senast den 28/4-19 på adressen Tk@baseboll-softboll.se

 

TK tar beslut om arrangerande klubb snarast så att arrangör kan förbereda genomförandet samt skicka ut inbjudan till lagen. 
Deltagande lag skall lämna besked senast 1/9-19. Föreningar ska skriftligt anmäla sig till SBSF:s officiella adress. Samtidigt med anmälan ska anmälningsavgift inbetalas. Deltagande lag kan av tävlingsledningen utses att hålla matchfunktionärer. 

 

Mer info om Junior-SM i softboll:

Minst en av ledarna på plats för ett lag som ställer upp i JSM ska ha gått SISUs utbildning ”Grundutbildning Tränare” eller motsvarande.
Vid avvikelser från TB gällande plan och regler etc. så skall dispans sökas i ett senare skede. TK tillsätter senare en tävlingsjury. Tävlingsjuryn består av en tävlingsledare, som utses av den lokala arrangören, och en av TK utsedd representant. 

 

Blandlag (spelare från olika föreningar) får delta i JSM utom tävlan. Tävlingen spelas i form av ett slutspel mellan deltagande lag. 

 

För deltagande lag så finns junior-SM att läsa i TB under §4.18 samt §4.19. 
SBSF:s regler enligt §1.04 tillämpas med följande undantag och tillägg.
Som juniorspelare räknas spelare från 14 -19 år, ålder avser ålder 31 december innevarande spelår. 
Yngre spelare tillåts delta endast i enlighet med följande restriktioner och med giltig dispens: 
-Spelare som är ett år för unga tillåts delta utan restriktioner, och utan dispens.
-Spelare som är två år för ung tillåts spela juniorspel endast offensivt och på outfield.
-Spelare som är tre år för ung eller mer tillåts inte spela som junior pga de stora skillnaderna i storlek och styrka mellan en 19-åring och en 11-åring.
-Inga spelare som är äldre än 19 år får delta i juniortävlingar, inga dispenser ges. I Junior-SM begränsas matchtiden till 1 timme och 20 minuter.

 

 

Publicerad: 2019-03-29

Senast uppdaterad: 2019-03-29

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se