Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Ökning av antalet licensierade spelare

Andra året i rad så ökar antalet licensierade spelare och säsongen är inte riktigt slut ännu, med möjlighet för ytterligare licensieringar.

Den aktuella siffran över licensierade spelare är 952 spelare, med en ungdomsturnering och ungdomsläger kvar av säsongen.

Det är just nu en ökning med 47 spelare jämfört med säsongen 2017, och ökningen ligger på herrsidan.


Tre nya föreningar i seriesystemet på baseboll-sidan är en av anledningarna till dessa glädjande siffror.

Vid årsmötet i våras sattes målet att vi gemensamt ska vara 700 licensierade spelare i åldern 7-19 år i slutet av 2019, även där har vi nått ett litet steg närmre våra gemensamma mål jämfört med förra säsongen. Men har en bit kvar om vi ska nå våra mål.


Den åldersgrupp där vi fortsätter att tappa spelare, för tredje året i rad, är åldersgruppen 20-23 år. Vi får hoppas att den satsning vi nu gör på ungdomsspelare, gör att vi om några år kan se att dessa fortfarande är kvar inom vår verksamhet.


Vi har också tittat på hur många som löst licens för 2018 som hade licens även 2017, det gör att vi även kan se hur många som vi "tappar", dvs de har inte löst licens för 2018, och hur många nya vi rekryterar. Nya i detta fallet innebär att spelaren inte hade licens 2017, men kan ha haft licens tidgare.


Av de 952 licensierade spelarna 2018 var 567 spelare licensierade även 2017, 385 är "nya", dvs hade inte licens 2017. Det innebär samtidigt att vi "tappat" 327 spelare som hade licens 2017 men inte valt att spela vidare. Tapp av spelare kommer det vara varje säsong med spelare som väljer att lägga handsken på hyllan, men hur gör vi för att inte tappa så många spelare i övrigt?
De senaste tre åren, 2018 inkluderat, är det ca 35% av spelarna som väljer att inte fortsätta spela varje år. Fokus ligger ofta på att rekrytera nya spelare, men hur ser vi till att behålla de spelare vi redan har i vår verksamhet?

Avslutningsvis vill vi rikta ett stort tack till Er föreningar som registrerar era spelare, så vi får en bild av hur vår verksamhet ser ur, det är utifrån dessa siffror vi gör våra prioriteringar och satsningar.

Publicerad: 2018-08-16

Senast uppdaterad: 2018-08-16

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se