Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Uppdatering av licensläget

Snart har halva 2018 gått, och vi har analyserat licensläget. Licenserna är det nyckeltal vi använder oss av för att mäta vår idrott.

I jämförelsen ovan, ställs dagsaktuella siffror, mot de som gällde vid förra säsongens slut.

Vi har 53 färre licenser idag, än vid förra säsongens slut, samtidigt kommer det fortfarande löpande in licensansökningar.
Jämfört med förra året, har vi tappat 3% av våra manliga licenstagare och 15% av våra kvinliga licenstagare, eller 24 män och 29 kvinnor.
Det stora tappet ligger i åldersgruppen U12, dvs spelare som är 12 år och yngre, där vi jämfört med förra året tappat 32 spelare. 

Tittar vi på de föreningar som ökat mest jämfört med förra året, så är Skellefteå i topp med 26 fler licensierade spelare jämfört med förra året, vilket får ses som en toppen notering av antal spelare när man är tillbaka i seriespelet igen.
På ungdomssidan, U12 & U15, sticker Göteborg ut, med 16 fler spelare registrerade i de åldersgrupperna jämfört med förra säsongen.

Stockholm har flest licensierade spelare med 87 stycken, medelföreningen har 33 spelare registrerade.

Vårt gemensamma mål att nå 700 registrerade spelare i åldern 7-19 år vid 2019 års slut, har vi en bit kvar till att nå. Vi är snart uppe i förra årets siffror, men är inte riktigt där ännu.


Det är som sagt licensierade/registrerade spelare som är vårt nyckeltal vi tittar på när vi mäter vår utveckling och gör våra prioriteringar av satsningar. Syns spelarna inte i de siffrorna, finns de inte, och vi är övertygade om att det finns betydligt fler spelare ute i våra föreningar än vad siffrorna visar.

Med hopp om att ni får en lyckad sommarverksamhet, och att siffrorna stiger efter sommaren, vill vi passa på att önska alla föreningar en trevlig sommar.Publicerad: 2018-06-26

Senast uppdaterad: 2018-06-26

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se