Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Seniorlandslaget softboll 2018

Efter att vi fått den glada informationen att det är de 6 främsta lagen från EM 2019 som får vara med om att kvala till OS 2020, så är det redan nu dags att börja ladda inför nästa års EM

Alla inblandade i den fantastiska EM-resa vi gjorde under 2017 var väldigt nöjda med upplägget inför och under EM. Detta gör att vi nu ska försöka att göra det minst lika bra inför2019.

Vi kommer att under 2018 jobba på ett lite annorlunda sätt. Vi kommer inte att ha några landslagssamlingar under säsongen utan Headcoach Mattias Grimstoft kommer tillsammans med sina ass coacher följa spelarna i deras klubbar genom att vara ute och titta på matcher med början under SIM i Enköping och Sharpslide Cup på Skarpnäck.

När vi allt eftersom ser vilka som kan vara aktuella för landslaget kommer vi att följa dom på samma sätt som vi följer våra tjejer i ”Projekt 2020”. Det innebär att tjejerna får träningsprogram att följa och dom ska sedan redovisa vad dom gör via både träningsböcker och filmer/bilder.

Detta gör att tjejerna som vill försöka att ta en plats i EM-laget själva måste ta ett ansvar för sin utveckling både inom softboll-sidan och styrka/kondition.
Under senhösten kommer vi sedan att träffas under en helg och testa tjejerna så att vi får se dom utvecklas åt rätt håll.

Vi hoppas verkligen att alla tjejer ute i landet nu försöker att hoppa på EM-tåget för nu kör vi!

Mattias, Kalle och Åsa

Publicerad: 2018-03-28

Senast uppdaterad: 2018-03-28

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se