Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Vill du ta en plats i Sveriges Juniorlandslag i Softboll?

Ungdomsverksamheten i svenska softbollklubbar har de senaste åren vuxit och det visar på att allt fler unga tjejer vill börja spela softboll.

 Landslagsgruppen ser positivt på utvecklingen och ser att det finns potential i den unga gruppen tjejer, för att bilda ett juniorlandslag i softboll. 

 Juniorlandslaget kommer under 2018 bland annat att delta i Baltic Open som arrange-ras i Skövde samt i andra aktiviteter under året. 

 Som första steg i rekryteringsprocessen vill coachgruppen se vilket intresse som finns hos er tjejer i åldersgruppen 14-19 år (född 2004 - 1999) att försöka ta en plats i Sve-riges Juniorlandslag. Vi vill veta om du som spelare vill vara med! Utöver denna första intresseanmälan kommer vi även ha en dialog med klubbcoacher, ha ett öppet try-out-läger samt närvara vid olika breddläger och turneringar för att få se och jobba med så många juniorer som möjligt.

 Coach gruppens ursprungliga målsättning för 2018 var att representera Sverige på JEM 2018 i Staranzano, Italien. Tyvärr finns det inte utrymme inom förbundets eko-nomi för att möjliggöra detta i år. Vi såg sedan på alternativet självfinansiering och gick först ut med en förfrågan runt detta. Vi fick ett besked idag från ESF som tyvärr gör att vi ställer in planer runt JEM helt då vi behöver ta ett ekonomiskt beslut alltför snabbt om deltagande eller inte. Vi hade hoppats på ett positivare svar som gav oss längre tid.   Vi ser framemot en återstart av juniorlandslaget i år och alla de aktiviteter vi har pla-nerade.

 Med förhoppningsfulla hälsningar

 Förbundskapten Annakarin Solén Westling med coacher

Bilagor:

COACHSTAB

Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

INTRESSEANMÄLAN

Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

AKTIVITETSPLAN 2018

Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Publicerad: 2018-02-26

Senast uppdaterad: 2018-02-27

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se