Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Årets första läger avklarat

Det är 10 minusgrader utomhus. Ett täckande snölager ligger över bygden i Smedjebacken. Det är vinter – men i Barken Arena passar ett stort gäng engagerade ungdomsspelare i åldrarna 7-13 år på att träna och spela baseboll!

Redan under årets första helg genomfördes den första campen i regi av Sweden Youth Academy. Campen lockade totalt 23 deltagare från Sölvesborg i söder till Rättvik i norr. Under inspirerande ledning av Björn Johannessen och de assisterande tränarna Oscar Jerfsten, Mikaela Ekwall och Nick Soubiea fick deltagarna ta del av en mängd olika övningar och tips.
Campen som startade på lördagsförmiddagen inleddes med gemensam uppvärmning med fokus på smidighet, styrka och rörlighet. Det följdes upp av sedvanliga kastövningar innan det var dags att fylla på med mer energi i form av lunch. Eftermiddagen inleddes med ett intensivt och mycket givande stationssystem med fokus på slagning. Många nya övningar introducerades och de medresta coacherna från de deltagande klubbarna antecknade flitigt för att ta med sig den nya kunskapen hem. Träningsdagen avslutades sedan med matchspel – BeeBall för U9 och vanligt spel för U12. För U12 introducerades en mekanisk pitcher, dvs en fjäderbaserad pitchermaskin som fungerade klockrent. Pitch efter pitch hamnade perfekt i strikezonen och skapade ett mycket aktivt spel.


Efter en lång dag bar det iväg till grannstaden Fagersta där hotellet väntade och där en smaklig tacobuffé var uppdukat. Genast fann de olika spelarna varandra över laggränserna och började umgås och lägga till varandra på snapchat – det viktigaste sidomålet med campen var därmed också uppfyllt – att bygga en basebollgemenskap.

Dag två inleddes givetvis också med uppvärmning som även denna dag följdes upp av ett stationssystem med nya övningar. Söndagen avslutades som den startade med matchspel för U9 och U12. När campen sedan led mot sitt slut fram på tidig eftermiddag kunde vi ledare konstatera att lägret var mycket lyckat. Spelarna höll sitt engagemang och fokus under hela tiden och med alla de ledare som var engagerade i campen så fick alla spelare mängder med tips för framtiden.

Denna första förbundsaktivitet för året gav mersmak och vi håller redan på att planera nästa aktivitet inom ramen för Youth Academy.
Publicerad: 2018-01-09

Senast uppdaterad: 2018-01-09

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se