Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Herrsoftboll i Botkyrka

Sista helgen i juli arrangerade Venezuela Softball Club herrsoftbollturneringen Botkyrka Softball Open med tre deltagande lag. Det var den andra turneringen för året med herrsoftboll i Sverige, efter Baltic Open i Skövde i juni.

Botkyrka Softball Open organiserades av Venezuela Softball Club, som är baserad i Seagull Park (Alby) och som är den första svenska klubben med bara herrsoftboll som verksamhet. Syftet med turneringen var att sprida sporten och fungera som en pilot till en möjlig enkel serie nästa år, där tre eller fler lag kan mötas en gång mot varandra i tre olika sammandrag. Organisatörerna fick hjälp av Stockholm Baseboll- och Softbollförbund, som sponsrade matchbollarna. Även erfarna domare som José Sanchez och Raymond Pettersson ställde upp för att stödja initiativet. Vädret under dagen var perfekt och atraherade kring 40 fanatiker till Seagull Park. Familjer, spelare och softballintresserade njöt av en bra organisation och spelnivå. Lagen som deltog var Skövde, Alby och  organisatörerna. Los Nicas var också ett lag som var med som wild card och lånade spelare till både Skövde och Alby för att förstärka trupperna.- Det fanns totalt fyra andra lag som visade intresse för att spela, varav tre från Stockholm. Vi bestämde oss för att köra bara med tre lag första året, för att kunna fokusera på en bra kvalitet i organisationen, berättar Rafael Campos som var huvudansvarig för evenemanget. Det lag som segrade var Skövde,  som hade spelare som kom till Alby från olika håll i Sverige och som leddes av landslagspitchern Kalle Hjelm. Laget kunde till slut ta hem pokalen, tack vare en mycket bra pitching och även fin slagning. Turneringen var öpen för alla typer av kast och publiken såg fem fastpitch pitchers av åtta totalt, vilket öppnar nya möjligheter för herrsoftbollen i Sverige: Skövde (2), Alby (1), Venezuela Softball Club (1) och Los Nicas (1).Botkyrka Softball Open var en succé och kommer säkert att bli en traditionell tävling i Sverige, även med möjligheter att bli internationell, enligt organisatörerna. Landslagspitcher Kalle Hjelm var nöjd efter turneringen:-  Det var en väldigt bra anordnad turnering och planen var i väldigt fint skick. Kul att intresset är så stort och det är kul att se så många duktiga spelare och fina spel. Efter helgen finns det mycket att bygga vidare på för framtiden och vi hoppas på att det här är ett startskott för att få igång herrsoftboll på allvar i Sverige, avslutade Kalle Hjelm.  Resultatet var som följer: Venezuela SC – Skövde: 9-15Skövde – Alby: 17-13Alby – Venezuela SC: 13-10


Publicerad: 2017-08-04

Senast uppdaterad: 2017-08-04

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se