Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

JSM Softboll: Enköping vann JSM-guld

Enköpings BSK tog hem Junior-SM Softboll efter en rafflande finalseger mot Leksands BSK med 15-14. Det var första gången sedan 2003 som JSM Softboll avgjordes och det blev en härlig softbollfest i Skövde med fem deltagande lag.

 

JSM spelades som ett gruppspel med efterföljande final. I gruppspelet var Leksand starkast och noterade fyra vinster, men i finalen tog Enköping kommandot och tog ledningen direkt i matchinledningen med hela 11-0.


Men Leksand gav inte upp utan knaprade in bit för bit och inför den femte inningen, som på grund av tidsbegränsning även blev den sista, stod det 14-11 till Enköping, som även utökade till 15-11 i toppen av inningen innan det var Leksands tur att slå. Leksand tog snabbt tre poäng och hade även den kvitterande poängen på tredje bas med endast en out – men då stängde Enköpings pitcher Ellinor Wennerberg igen och kunde notera en out på strikeout innan en markboll avslutade matchen.


Stort jubel hos Enköpingstjejerna som noterade sitt första officiella SM-guld någonsin!


Ellinor Wennerberg utsågs till MVP (Most Valuable Player) i turneringen!

Skövde kom på tredje plats efter att ha gått 2-2 i gruppspelet. Man var även ytterst nära att besegra Leksand i gruppspelet när man ledde som mest med 7-2 men det till stora delar orutinerade laget fick se sig besegrade. Vanessa Karadag, som missade lördagens spel, hade dock en framgångsrik dag med slagträt när hon slog tre klockrena ”inside the park” homeruns och en trippel på lördagen med totalt 15 inslagna poäng…

På fjärde plats hamnade Karlslund Eagles, som i likhet med övriga lag hade en ung trupp men som under året utvecklats mycket. Det var så när att Karlslund tvingade fram poängräkning när man ledde mot Enköping i den avslutande gruppspelsmatchen men i sista inningen kunde Enköping vända och vinna med 13-12.

Söder hade nog det yngsta laget på papperet men de spelade upp sig allt eftersom turneringen gick, och efter en tung lördag gjorde man två riktigt bra matcher på söndagen och även där har de tjejerna många år kvar som juniorer.

I samband med prisutdelningen uppmärksammades lagens alla ledare med en varm applåd. Det är tack vare gott ledarskap i samtliga föreningar som juniorsoftbollen har fått ett sådant uppsving i antalet spelare under de två senaste säsongerna, och det värmde åtskilliga softbollhjärtan att se dessa unga tjejer få spela många matcher under helgen, och inte bara utvecklas tillsammans utan även umgås över klubbgränserna på ett positivt sätt.

Arrangörerna Skövde Saints var nöjda med arrangemanget efteråt, man har sänt de allra flesta matcherna live på webben via sin webbkanal www.bambuser.com/channel/SkovdeSaints Länk till annan webbplats. och haft ett stort antal tittare på dessa sändningar. Vädermässigt levererade Skövde ett härligt varmt höstväder och under den inledande matchen på lördagen bjöds även publiken på flyguppvisning i skyn ovanför softbollplanen då stan arrangerade Regementets dag med besök av flyguppvisningsgruppen ”Historic Flights”.På grund av det stora antalet matcher är matcherna tidsbegränsade till 1h30min.

Arrangörerna Skövde Saints streamade majoriteten av matcherna i JSM och dessa finns arkiverade på föreningens webb-tv kanal, som ni hittar på www.bambuser.com/channel/SkovdeSaints Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. 

Spelschemat är enligt följande:

Lördag 24 september
 
 
 
 
 
Plan 1
 
 
Plan 2
 
11:00
Skövde - Karlslund
19-18 
 
 
 
13:00
Skövde - Enköping
  2-10 
13:00
Söder-Leksand
  0-27 
15:00
Karlslund - Leksand
14-22 
15:00
Enköping - Söder
20-2 
Söndag 25 september
 
 
 
 
 
Plan 1
 
 
Plan 2
 
09:00
Leksand - Enköping
  9-4
 
 
 
11:00
Karlslund - Söder
19-9
11:00
Leksand - Skövde
  8-7
13:00
Söder - Skövde
  6-26
13:00
Enköping - Karlslund
13-12
15:00
JSM FINAL Leksand - Enköping
14-15 
 
Publicerad: 2016-09-25

Senast uppdaterad: 2017-02-18

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se