Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Softboll 2019

Softboll 2019 är ett projekt där extra landslagsstöd beviljats från RF för pitchers och catchers från Sverige.

Spelarna som skriver på för 4 år tränar utifrån speciella träningsupplägg utformade för varje position att köra både hemma utöver vanliga klubbträningarna och vid träningsläger både i Sverige och utanför rikets gränser.

-Det är ett stort åtagande som tjejerna gör, tränar du inte som du ska blir du petad säger Förbundskapten Mattias Grimstoft när vi pratas vid om projektet och tjejerna. -Det är sjukt kul att se dessa 6 tjejernas engagemang vi har också en sluten chatgrupp där tjejerna skickar selfies på väg till träning eller direkt när de tränat, de taggar de andra tjejerna i inlägget och så får de positiv feedback från varandra och även mig så klart säger Mattias. De får ett nytt träningsprogram varje vecka och det ska göras.
Varje vecka nu fram till början av oktober då avresan till träningslägret i Florida är kommer en ny deltagarna att presenteras på vår hemsida och Facebook sida.


Namn: Emma Tegth Nordin
Ålder: 21
Klubb: Leksands Lumberjacks

Position nu: Pitcher, 1a bas
Tidigare positioner: Shortstop, outfield

Började spela: När jag var 11 år provade jag på softboll för första gången och har varit fast sedan dess.

Antal timmar fys: mellan !0-12 timmar i veckan
Antal timmar softboll: mellan 10-17 beroende på matcher eller ej
Antal timmar pitching: mellan 5-7 timmar i veckan

Skillnad i träningen nu och innan: Jag, har nog aldrig tränat så mycket som jag gör nu och jag älskar det, mer utmaningar är precis de jag vill ha.

Vad motiverar dig: Det som motiverar mig mest är att jag vill bli bäst på det jag gör, se mig utvecklas och vara en förebild för andra. Och självklart mitt lag, utan dom hade jag inte varit där jag är idag.

Tuffaste motgång: Motgångar kommer alltid komma och gå det gäller bara att kriga igenom dom, hur man gör det beror lite på vad för slags motgång det är, allt från skador till att psyket inte klarar av det man gör. Men min tuffaste motgång var nog när jag drog sönder min hamstring och tvingades börja från början med rehab och blev tvingad av planen i flera månader.

Vem inspirerar dig: Jag har nog ingen ”vem” som inspirerar mig, utan jag har nog ”vilka” och de vilka är mitt lag, dom inspirerar mig varje dag att bli bättre, och denna sommar har min coach Mindy verkligen inspirerat mig till att bli så bra jag bara kan bli. Men jag skulle även säga mina föräldrar, att se dom vara stolta över det jag presterar gör att jag vill bli bättre. 

Hur det kändes att bli uttagen till denna satsning: Så otroligt kul, tror jag än inte förstår hur stort detta är. Jag är så tacksam för denna möjligheten och hoppas att dom och jag kommer vara stolta över mig när jag lägger handsken på hyllan. (vilket inte kommer bli än på ett bra tag) 

Vad får du eventuellt prioritera bort för denna satsning: Jag tycker inte att jag behöver prioritera bort något, självklart försvinner det mer fritid nu, och ibland önskar jag att de va mer än 24 timmar på ett dygn, men jag tränar med mina vänner och jag får göra det jag älskar varje dag så jag ser det inte som om jag har förlorat något. 

Vad gör det värt det: Alla små saker, som att få kämpa för nått som gynnar mig och att få se yngre spelare se upp till mig. Eller att få se Malins (reds an Malin Ellström även hon i Leksand) glada och härliga morgonface när man är på väg till simhallen kl 05:50. Alla dessa småsaker gör detta värt det.

Hur fungerar kommunikationen: Jag tycker den fungerar bra, alla har kontakt med varandra och ger varandra små updates om hur träningen går.

Tankar inför detta långa commitment: Det känns väldigt spännande och se vart man kommer stå om fyra år, jag känner inga tvivel om detta och är otroligt glad över att va en av sex atleter som får va med om denna resan. Självklart känns det läskigt att binda upp sig på fyra år, men samtidigt vet jag hur kul jag tycker att detta är och jag tror och vet att detta passar mig perfekt, jag älskar utmaningar.

Florida: Jag kan nog inte säga vad jag mest ser fram emot för jag ser fram emot allt! Allt från att sitta på flyget och snacka strunt till att få träffa kända softbollspelare och träna diving catches på stranden.   just nu kan jag inte sätta ord på hur mycket jag längtar tills vi åker.


Vad är mina tankar om att softboll kommit med i OS igen: Hur kul som helst, ännu ett mål att sträva mot och ännu en chans att utvecklas mer genom att möta bättre lag. Tror även att detta är ett sätt att få sporten sedd och förhoppningsvis väcka mer intresse för andra att börja spela.

Tips till andra tjejer inom softbollen: Ge aldrig upp, vill man så kan man, det gäller att hålla huvudet högt även fast det går dåligt. Man är ett lag och det gäller att man jobbar tillsammans.


Klicka på länken nedan och läs tidigare artikeln för mer info om projektet. 
http://www.baseboll-softboll.se/Nyheter/SBSFNyhetsarkiv/Riktatprojektstodtilllandslagssoftboll/

4:e veckans schema såg ut så här.

  • -Löpning: 4 ggr denna vecka, 3 st 3 km pass 1 st 7,5 km pass
  • 1 st back träning hitta en backe som är ca 60-100m Här vi vill ni skall köra intervall 8 st ruscher upp lätt jogg ner..
  • -sim pass på 600m OBS 600 m !!!
  • -hopprep 10 min (varje dag)
  • 4 ggr denna veckan plankan 3 x 45 sek 
  • 1 min situps (5 ggr denna veckan)
  • 1min Armhävning (breda) (5 ggr denna veckan)
  • Pitchers: vill ni skall pitcha 3 ggr denna veckan med OBS ! 60 kast varje gång.. Vill att ni pitchar precis som när man värmer upp armen, alltså börja kort sen backa osv.. Vill att ni skall bygga upp musklerna runt er arm samt att få fart på armrörelsen!
  • Catcher: Vi jobbar vidare med kast till samtliga baser OBS! 20 st kast detta vill jag du gör 3 ggr denna veckan! Denna veckan skall du jobba med att hämta pastballs/wildpitches vid backstop! Sitt vid plattan spring och hämta 10 st bollar som du placerat vid backstop! 3 ggr denna veckan.

Publicerad: 2016-08-29

Senast uppdaterad: 2017-02-18

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se