Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Sjätte plats för Skövde i Europacupen

Skövde Saints gjorde det bästa resultatet av ett svenskt klubblag i en Europacup sedan 1996 när man tog en sjätteplats i ESF Premiere Cup. Sparks Haarlem - med svenska landslagstjejen Kelhi Washington - vann turneringen.

Alla resultat och all statistik - klicka här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.!

Skövde Saints gjorde det bästa resultatet i en Europacup sedan 1996 (då kom Alby Stars på sjätte plats i Europacupen) när man kom på sjätte plats i ESF Premiere Cup i Ronchi dei Legionari. Efter fem matcher hade man ett "record" på 2-3 men sedan lyckades man inte vinna någon mer match i turneringen.


Spelprogrammet i Premiere Cup är tufft med åtta matcher på fem dagar, men Skövde Saints lyckades stå upp väl mot det namnkunniga motståndet. Den tuffaste dagen blev torsdagen då Skövde fick spela TRE matcher efter att matchen mot belgiska mästarinnorna Pioneers blev uppskjuten pga regn och fick färdigspelas samma dag som matcherna mot tyska Wesseling (0-10) och Joudrs (1-4).

Sparks Haarlem från Nederländerna vann turneringen efter finalseger mot tjeckiska Joudrs Praha (3-1). I det vinnande laget återfinns svenska landslagstjejen Kelhi Washington som spelat i Holland de senaste säsongerna.


Publicerad: 2016-08-21

Senast uppdaterad: 2017-02-18

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se