Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Årets utvecklingsserie i softboll 2016

Nu är det klart med sommarens utvecklingsturneringar, och vi kan nu presentera tider och platser sommaren spel!

Som ett led i vårt arbete att bredda sporten och öka antalet medlemmar så kom konceptet med utvecklingsturneringar till för några år sedan.
Syftet var dels att få mer spel, men framför all att skapa tillfälle utanför seriespel där våra nya och unga spelare skulle få möjlighet att utvecklas och få mycket matchtid.

Inför 2016 har, som vi tidigare informerat om, softbollutskottet tillsammans med softbollprojektet startat arbetet med att skapa ytterligare en division i softboll; dels för att locka fler lag men även för att skapa en lägre tröskel för nya lag att inträda i seriespel då vi sett att det varit svårt för nya lag att ta steget direkt in i softbollserien.

Inför 2016 så kommer det som tidigare att vara obligatoriskt för lagen i div 1 att delta med ett utvecklingslag, men vi hittar även fyra ytterligare lag som deltar i utvecklingsserien – nämligen Umeå, Sundsvall, Göteborg och Norrköping.

Serien delas in i följande regioner.

Sydväst: Göteborg, Skövde, Örebro
21/5 Möte 1 spelas i Skövde
12/6 Möte 2 spelas i Göteborg
31/7 Möte 3 spelas i Örebro

Norra: Sundsvall, Leksand, Umeå
21/5 Möte 1 spelas i Leksand
12/6 Möte 2 spelas i Umeå
31/7 Möte 3 spelas i Sundsvall

Mellersta: Norrköping, Söder, Enköping
21/5 Möte 1 spelas i Enköping
31/7 Möte 2 spelas i Enköping
21/8 Möte 3 spelas i Stockholm 


Under första åren kommer fokus att ligga helt på nyrekrytering, utveckling, bredd och att öppna dörrarna för alla vilket innebär att man gör allt vad man kan för att sänka trösklarna genom att förenkla deltagandet.

Turneringarna kommer att spelas som 6 korta matcher per möte, vilket ger varje förening fyra matcher per turnering, med tre möten under sommaren.  
Matcherna kommer att vara tidsbegränsade till 50 minuter, och lagen byter sida efter 9 slagmän eller 6 insprungna poäng. Det är tillåtet att låna spelare mellan lagen om det finns behov av detta.
Arrangerande förening ansvarar för domare men lagen uppmuntras att hjälpas åt med att döma om behov finns.
Dessutom kommer ett reseutjämningssystem för de lag som deltar i div1 att användas.

Målet på längre sikt är så klart att skapa en stabil grund för att ha ett seriesystem med fler divisioner och med många fler deltagande lag än vad som finns i dagsläget, och vi ser att detta är ett viktigt steg på vägen.

Softbollutskottet tar gärna emot synpunkter och förslag på hur vi ska gå vidare och utveckla verksamheten, så maila gärna Sanna Hermansson på sanna.hermansson@baseboll-softboll.se

VI vill även trycka på att om intresse finns från ytterligare lag att delta i dessa utvecklingsturneringar så kontakta softbollutskottet när som helst under sommaren! 

Publicerad: 2016-05-06

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se