Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Nationella softbollprojeketet - Vi tar softbollen dit ungdomarna finns

I ett samarbete mellan SBSF, Leksand kommun och Softbollakademin på RIG i Leksand startades i augusti 2014 det "Nationella Softbollprojektet". Målet är att öka antalet softbollspelare och fylla alla softbollplatser på RIG.

Projektet har snart pågått i ett år och ska pågå i totalt tre. Under vårterminen 2015 har softbollprojektet hittills besökt fem skolor i Norrköping, Umeå, Örebro och Stockholm. Inriktningen och målgruppen är ungdomar på högstadiet.

Besöken genomförs av de tidigare akademieleverna Helena Liss och Adam Villamo som driver projektet för SBSFs räkning tillsammans med föräldralediga Karin Hjelm. Reaktionerna hos elever och lärare har visat sig mycket positiva:

"Många har kommenterat att det är roligt att prova på en sport man bara sett på film och inte vet så mycket om", säger Helena. Även lärarna har tyckt att det är utvecklande och inspirerande för både dem själv och eleverna som fått ta del av instruktioner av någon som kan sporten utan och innan.

"Ungdomarna gillar att alla är på samma nivå när man börjar, det ger de elever som vanligtvis inte glänser under idrottslektionerna en chans", säger Adam.

Upplägget man kört under lektionerna är först att prova på slå, kasta och fånga för att sedan köra match i form av beeball med tre baser.

”Vi provar oss fortfarande fram för att hitta det bästa sättet för rekrytering av barn och ungdomar. Det gäller att skynda långsamt om man vill ha en utvecklingskurva som håller i sig”, säger Helena. 

Bli en del av softbollprojektet

Vill er föreningen att Helena och Adam kommer till er stad, besöker era skolor och visar upp softboll för nya barn och ungdomar? Hör då av er direkt till Helena på hennes e-post klicka här>

Publicerad: 2015-04-29

Senast uppdaterad: 2015-04-29

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se