Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Softboll-EM i Rosmalen, Holland 2015

Lottningen inför sommarens Softboll-EM genomfördes i helgen på ESF-kongressen i Dublin och Sverige får möta tufft motstånd i sommar.

- En väldigt spännande lottning, kul att få möta lag man inte mött så mycket!

Det är förbundskapten Mattias Grimstoft första kommentar när motståndarna är klara. Sverige kommer att möta Tyskland, Holland, Danmark och Israel.

- Har förstått på äldre spelare att Tyskland varit ett litet spöke för Sverige under gågna EM, vi vet att Tysklandsmatchen kommer bli en väldigt avgörande match i vårt gruppspel men det gör allt så mycket roligare, säger Mattias och fortsätter med:

- Holland är ju helt klart favoriter i gruppen och matchen mot dem skall bli bättre än när vi mötte dom sist. Danskorna är alltid roliga att få spela mot, så Baltic Open kommer ju bli lite extra roligt i år med tanke på detta. Israel vet man aldrig vad dom har för lag men det känns som vi skall ha kontroll på dem. Jag ser så fram emot EM.

Mattias avslutar med en förhoppning.

- Hoppas tjejerna ute i sina klubblag förstår att för att prestera bra under EM så måste man träna och träna. Nu laddar vi för EM och jag hoppas vi igen sätter Sverige på softbollkartan!

Publicerad: 2015-02-08

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se