Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Förbundskapten Tony Klarberg summerar turneringshelgen i Leksand för U23

Turneringen var totalt sett otroligt lyckad, det fantastiska vädret hjälpte till. Matcherna löpte på väldigt fint, med bra spel och så pass jämna lag att det gav alla lag något positivt.

U23 gjorde en blek insats mot U18 men det ska tilläggas att pitcher för U18, Mikael Lindqvist, gjorde ett otroligt bra jobb på kullen. U23 spelade sedan bättre och bättre för varje match och avslutade med ett fyrverkeri i slagningen mot Leksand på lördagen i vinsten 13-7 där hela laget slog.

Resultaten för U23:

U18-U23 5-0
U23-Lords 3-8
U23-Knights 2-4
U23-Leksand 13-7 

Fyra spelare gjorde landslagsdebut denna sommarhelg; Pontus Ununger och Erik Lundin från Umeå, Erik Marqvardsen från Sundsvall och Simon Tysk från Uppsala. Oskar Vejkdal slog en homerun, hans första och även den första i U23-landslagets korta historia. Henrik Sandin och Roderick Hopkins gjorde båda debut som landslagsledare.

Sverige U23 bodde otroligt bra på Leksands Strand, i stora rymliga stugor, där en hel stuga rymde hela truppen – stor positiv inverkan för gemenskap och lagkänsla. Alla var samlade, vilket sällan är möjligt när gäller boende.
”Maten var fantastiskt bra också.”, säger en helnöjd Tony.
Leksand Baseboll & Softboll Klubb som arrangör och Leksand som ort, med korta avstånd mellan flera av anläggningarna, boende och matställen, gör att arrangemanget upplevs positivt från alla inblandade. Spelare och ledare från U23-landslaget hoppas att Leksand kan återkomma med fler arrangemang av detta slag.

”Vad som väntar U23-landslaget härnäst står skrivet i stjärnorna men att bron, som U23-landslaget utgör för övergången från U18 till seniorlandslaget, är viktig finns det ingen tvekan om.”, tycker Tony. ”Mer spel, lagbyggande och gemenskap är otroligt viktigt för att utbilda våra unga killar till ännu bättre landslagsspelare i framtiden.”

Publicerad: 2014-07-15

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se