Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Baltic Open Softboll i Skövde

För första gången på många år kommer en internationell softbollturnering avgöras på svensk mark, detta då Baltic Open genomförs i Skövde 6-7-8 juni.

Det var i samband med ett internationellt softbollmöte i Danmark där Sverige, Danmark och representanter för Europeiska Softboll Förbundet deltog, som planerna på en nordisk/baltisk turnering konkretiserades och gick från ord till handling.

ESF och Danmark ville gärna att Sverige skulle ta hand om det första arrangemanget, och då Skövde ligger strategiskt mellan de nordiska länderna, och dessutom har vana av turneringsarrangemang, utsågs Skövde Saints till arrangör för turneringen, som kommer spelas 6-8 juni, samma helg som Billingeslaget för 10-12 åringar skall avgöras på Sportfältet.

- Det blir en riktig fest för baseboll- och softbollälskare, säger Kristian Pälviä i arrangörsföreningen.

- Det ska bli jättekul att ha nypremiär både för ungdomsturneringen Billingeslaget och samtidigt ha en möjlighet att visa upp internationell softboll på vår hemmaplan.

 
Till Baltic Open kommer Danmark och Sverige med lag, även Norge och Finland hoppas kunna deltaga i turneringen. Däremot har tyvärr Litauen fått lämna återbud till turneringen på grund av andra engagemang samma helg.

Fokus på turneringen kommer vara på utveckling och därför kommer den inte spelas som ett traditionellt mästerskap.
- Nej, som det ser ut kommer vi troligtvis ställa Danmark och Sverige mot varandra i en ren "mästerskapsfinal" och i övrigt göra möjligt att nivåanpassa för lagen, säger Kristian Pälviä och fortsätter:

- Vi har fått mandat från SBSF att i samråd med lagen skapa ett upplägg som gör att vi kan skapa ett bra arrangemang med jämna och spännande matcher, exempelvis med att låna ut pitchers eller andra spelare till Norge och Finland så att de kan få ihop lag till turneringen, avslutar Kristian Pälviä.

Publicerad: 2014-03-16

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se