Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Softboll: Skövde och Leksand till SM-final

Skövde och Leksand tog sig till SM-finalerna i softboll efter att ha vunnit sina respektive semifinaler med 2-0 i matcher över Enköping respektive Söder.

Leksand vann sina semifinaler med säkra 12-1 och 11-5 mot Söder, medan Skövde spelade en riktig thriller mot Enköping i den första semifinalen.

 

Maire Shaughnessy och Beth Spoehr bjöd på en riktig pitchinguppvisning i den första semifinalserien, och lagen bjöd på en stundtals fläckfri defensiv. Matchen stod 0-0 ända in i den sjunde inningen, och just när alla i publiken väntade på extra innings slog Amanda Karlsson till med en hit med två brända i botten av sjunde inningen som tog henne ut på bas. Alert baslöpning gjorde att hon snabbt avancerade till tredje bas med Ann-Sofie Molin uppe för att slå - och med två strikes slog Ann-Sofie till med en matchvinnande hit som gav Skövde segern med 1-0 i den första semifinalen.

 

Efter den tunga förlusten såg det ut som om luften gick ur Enköpings unga och talangfulla lag, som inte startade den andra matchen på topp utan fick se Skövde ta ledningen med 9-0 redan i den första inningen.

Laget repade dock mod under resterande del av matchen, My Törnblom avlöste Amanda Wallen i pitchingcirkeln på ett bra sätt - men Amanda återkom själv senare i matchen och revanscherade sig rejält för inledningen av matchen och visade vilken kapacitet hon har som pitcher.

Priya Mohlén manövrerade sig runt Enköpings slagordning på ett rutinerat sätt och tog hem segern från pitchercirkeln när Skövde gick till sin 8:e raka SM-final.

 

SM-finalerna inleds på lördag 14 september i Leksand och avslutas 21-22 september i Skövde.

 

SM-semifinaler, resultat:

Leksand - Söder 12-1, 11-5
Skövde - Enköping 1-0, 12-2 

Publicerad: 2013-09-09

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se