Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Elitserien: Stockholm säkrade seriesegern

Stockholm säkrade seriesegern i Elitserien efter två storsegrar (14-1, 22-0) på bortaplan mot Karlskoga, och Leksand har chans på andraplatsen och hemmafördel i SM-semifinalerna efter segrar mot Göteborg (8-4, 18-2). Arkivbild: Pär Högberg

-> Elitserien, tabell och resultat/spelprogram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

På förhand pekade allt mot en jämn och spännande seriefinal mellan Stockholm och Karlskoga - men stabil pitching av Jakob Claesson och Daniel Linder i den första matchen följdes av en shutout av Alex Keenan. Och offensivt exploderade Stockholm i helgens DH och noterade 36 poäng på 13 offensiva inningar (båda matcherna avbröts i förtid pga poängöverlägsenhet).

I och med dubbelsegern säkrade Stockholm seriesegern i Elitserien och hemmafördel i SM-slutspelet. Uppe i Leksand noterade hemmalaget två säkra segrar mot Göteborg, 8-4 och 18-2, och lagen möts kommande helg i en direkt avgörande matchserie om andraplatsen och hemmafördel i SM-semifinalerna.

Resultat, Elitserien:

Karlskoga - Stockholm 1-14, 0-22
Leksand - Göteborg 8-4, 18-2

Tabell:

Stockholm 32 poäng, Karlskoga 28 poäng, Leksand 26 poäng, Sundbyberg 22 poäng, Alby 12 poäng, RIG/Akademin 6 poäng, Göteborg 4 poäng. 

Publicerad: 2013-08-03

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se