Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Dopningsdom upphävd av Riksidrottsnämnden

En av de två dopningsdömda Karlskogaspelare som i höstas dömdes till avstängning för brott mot Riksidrottsförbundets dopingregler, har av Riksidrottsnämnden fått sin dopingdom upphävd, och gjorde i helgen comeback.

Anledningen till den friande domen är att WADA höjt gränsvärdet för den aktuella substansen, och spelaren begärde därför överprövning av ärendet hos Riksidrottsnämnden. Även Dopingkommissionen tillstyrkte i sitt yttrande till RIN att den aktuella spelarens avstängning skulle upphävas.

 

För att förhindra vidare spekulationer kring spelaren har Karlskoga Bats låtit testa spelaren nu i sommar, och då testet inte visade några spår av några otillåtna substanser har spelaren välkomnats tillbaka av klubben.

 

För den andra spelaren står avstängningen på tre år fast.


Publicerad: 2013-07-29

Senast uppdaterad: 2013-07-29

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se