Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Softboll-EM: Spelordningen fastställd

Nu har ESF, European Softball Federation, fastställt spelordningen för Softboll-EM för damer som avgörs i Prag, Tjeckien, 7-13 juli. Sverige har även fått Ukraina i sin grupp efter att Bulgarien dragit sig ur turneringen.

Nu har ESF, European Softball Federation, fastställt spelordningen för Softboll-EM för damer som avgörs i Prag, Tjeckien, 7-13 juli. 

Efter att Grekland och Bulgarien dragit sig ur deltagande i Softboll-EM har en mindre omlottning genomförts enligt ESFs regelverk och Europarankingen.

I Sveriges grupp ersätts Bulgarien med Ukraina och EM spelas nu med 20 lag, som är indelade i fyra grupper. Fyra gruppspelsmatcher på tre dagar följs upp av slutspel för de två främst placerade lagen i respektive grupp, och placeringsmatcher för övriga lagen.

 

Gruppindelningen

(placering 2011 inom parentes) 

Grupp A
Grupp B
Grupp C
Grupp D
Tjeckien (4)
Holland (1)
Storbritannien (3)
Italien (2)
Österrike (8)
Spanien (6)
Ryssland (5)
Frankrike (7)
Belgien (10)
Slovakien (12)
Tyskland (9)
Sverige (11)
Ungern (14)
Kroatien (19)
Israel (16)
Ukraina (15)
Schweiz (20)
Slovenien (NY)
Danmark (18)
Polen (17)

 

Spelordningen för Sveriges softbollandslag:

Sön 7 juli
15:30
Ukraina - Sverige
Svoboda Park
Mån 8 juli
16:00
Polen - Sverige
Svoboda Park
Tis 9 juli 
10:00
Sverige - Frankrike 
SaBaT Park
 
15:30
Sverige - Italien
SaBaT Park

 

I spelordningen inleder Sverige med matcher mot Ukraina och Polen, två "måstematcher" att vinna om man vill nå slutspel - men dock två fullt mänskliga lag att möta. Sedan avslutar man med matcher mot Frankrike och Italien samma dag under den avslutande gruppspelsdagen.

 

De två bästa lagen i respektive grupp går vidare till slutspel om platserna 1-8 i EM, och Sverige har på förhand en bra chans att nå slutspelet.

Förbundskaptenerna Mattias Grimstoft och Karl Knutsson var nöjda efter lottningen:

- När vi ser lottningen och tänker på den truppen vi har är det en mycket positiv känsla. Vi kommer absolut försöka slåss om gruppsegern, säger Mattias Grimstoft.

Vid förra EM-turneringen i Italien hamnade Sverige i en mardrömsgrupp tillsammans med både Italien och Storbritannien, men höll jämna steg med favoriterna under större delen av de matcherna. Då slutade Sverige på en 11:e plats vilket var en besvikelse för laget.

- Vi har lärt oss av de misstag som vi gjorde då och hoppas verkligen kunna utmana de främsta lagen vid årets EM, säger Mattias Grimstoft.

Publicerad: 2013-04-23

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se