Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Leksand vann Inomhus-SM

Leksand vann Inomhus-SM efter finalseger mot Skövde med 7-4. Enköping tog hem bronset i Inomhus-SM efter seger mot Sundsvall med 9-6. Vi har även ett urval av Peter Blomqvists fina bilder från helgen!

-> För fler av Peter Blomqvists utmärkta bilder från turneringen - gå till SBSFs Facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.!

-> Länk till SVT:s reportage från Inomhus-SM Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Fredag 25 januari 2013

17:00 Leksands BSK - Enköpings BSK 13-1
19:00 Sundsvalls BSC - Skövde BSK 1-11

Lördag 26 januari

09:00 Enköpings BSK - Sundsvalls BSC 3-16
11:30 Skövde BSK - Leksands BSK 8-15
14:00 Enköpings BSK - Skövde BSK 1-17
16:30 Sundsvalls BSC - Leksands BSK 1-10
19:00 Bronsmatch: Sundsvall - Enköping 6-9

Söndag 27 januari

10:00 FINAL: Leksand - Skövde 7-4

 

MATCHREFERAT 

Match 1

ENKÖPING 100 00 - 1 


LEKSAND   208 3x - 13 

Leksand inledde Inomhus-SM i softboll med en säker seger mot Enköping. Siffrorna skrevs till 13-1 och matcherna avbröts på grund av poängskillnad i den femte inningen. 

Leksand gjorde ett matchavgörande ryck i den tredje inningen då man tog åtta poäng på sex stycken "base on balls" och ett par vältajmade slag. 

Karin Hjelm (1-0) pitchade fyra innings för Leksand och tog segern för laget. 
Offensivt slog Emilia Carlsson, Leksand, 2 för 3 med tre insprungna poäng. Helena Liss och Malin Ellström hade två rbi's (inslagna poäng) vardera. 

 

Match 2

SKÖVDE     223 011 2 - 11
SUNDSVALL  010 000 0 - 1

Skövdes softbolltjejer besegrade Sundsvall när lagen spelade sin första match i Inomhus-SM.Matchen gick till sju innings och slutade 11-1 till Skövde.

Priya Mohlén (1-0) pitchade hem vinsten för Skövde, vars defensiv i princip var felfri. Priya släppte bara fyra hits till Sundsvalls slagmän. För Skövdes del var det "base on balls" från Sundsvalls sida som gjorde att löpare kunde komma ut på baserna. 

Inomhus-SM i Softboll fortsätter på lördagen med övriga gruppspelsmatcher i FaluKuriren Arena

 

Match 3

SUNDSVALL  610 207 - 16
ENKÖPING   010 002 - 3

Lördagens intensiva program inleddes med en storseger för Sundsvall (1-1) mot Enköping (0-2). Enköping inkasserade därmed sin andra raka förlust i turneringen.

Sundsvall behövde bara tre hits offensivt för att ta 16 poäng mot Enköping, tack vare ett antal defensiva errors av Enköping som även inte hade flyt i sin pitching.

Frida Höglund pitchade bra för Sundsvall och tog hem vinsten för Mosquitoes.

Bäste slagman i matchen var Enköpings My Törnblom som slog 3 för 4 med två dubblar.

Enköpings unga och lovande tjejer var numret för små för Sundsvall - men med lite mer rutin och matcherfarenhet så kommer Enköpings pitchingduo My Törnblom och Amanda Wallen bli riktigt duktiga med tiden. I denna matchen blev det tyvärr alldeles för mycket walks från pitchingcirkeln.

 

Match 4

LEKSAND 141 314 - 15
SKÖVDE  610 010 - 8

Leksand tog ett stort steg mot final i Inomhus-SM när laget besegrade Skövde med 15-8.

Både Leksand och Skövde valde att starta matchen utan sina förstapitchers, vilket märktes rejält i inledningen. Skövde tog en 6-1 ledning efter första inningen och Leksand kröp närmare genom att ta fyra poäng i den andra inningen.

Det blev en svängig match men Leksand var lite starkare till slut och kunde dra ifrån till en säker seger, 15-8. I och med segern tog laget ett stort steg mot final i Inomhus-SM. 

 

Match 5

SKÖVDE 00(12)5 - 17
ENKÖPING 0001 - 1

Skövde besegrade Enköping efter att ha punkterat matchen i den tredje inningen, då man tog 12 poäng i samma runda. Skövdes slagträn var glödheta och laget slog åtta hits i den inningen.

Enköping spelar bronsmatch senare ikväll - för Skövdes del väntar troligtvis final men laget får avvakta resultatet i mötet mellan Sundsvall och Leksand först.

 

Match 6

LEKSAND   450 001 0 - 10
SUNDSVALL 000 001 0 - 1

Leksand gick obesegrade genom gruppspelet efter att ha besegrat Sundsvall med 10-1. Därmed blir det Leksand och Skövde som möts i finalen medan Sundsvall och Enköping möts i bronsmatchen.

Karin Hjelm (2-0) anförde Leksand i matchen och fick hjälp när det behövdes av Leksands defensiv. Leksand dödade matchen direkt och gick till 4-0 i första inningen, och 9-0 i den andra inningen.

 

BRONSMATCH

Enköping 400 110 3 - 9
Sundsvall 010 003 2 - 6

Enköpings BSK tog hem bronsmedaljerna när Inomhus-SM i Softboll avgjordes för första gången någonsin, i samband med SM-veckan i Falun. 

 I en rafflande och välspelad match mot Sundsvall drog Enköping det längsta stråt, framförallt tack vare mycket stark pitching av Amanda Wallén. 

Sundsvall drog ifrån direkt och tog fyra poäng i den första inningen. Sedan höll sig matchen poängmässigt stilla under en lång stund innan Sundsvall i slutet kom igång med slagningen och baslöpningen och kom närmare. Sundsvall hade 4-6 inför den sista inningen men då kunde Enköping dra ifrån ytterligare och trots ett sista försök av Sundsvall kunde man inte svara. 

My Törnblom fortsatte sin starka slagning under helgen och slog tre hits för Enköping, varav en dubbel, och hade två inslagna poäng. 

 

FINALMATCH

Skövde   300 100 0 - 4
Leksand  311 020 x - 7

Leksand tog hem guldmedaljerna i Inomhus-SM. I finalen besegrade dalkullorna Skövde med 7-4 efter en match som hade flera karaktärer.

Inledningsvis var det nervöst och det märktes att det var mycket på spel. Båda lagen släppte tre poäng vardera i första inningen som resultat av två errors vardera. Men resten av vägen var det välspelat defensivt och lagens pitchers fick den hjälp man kan förvänta sig av defensiven. Offensivt var det i flera lägen bra softboll, med mycket "small ball", dvs fokus på korta och precis slag som gav utdelning.

Båda lagen hade sex hits vardera men Leksand kunde utnyttja sina lägen bättre. Skövde hade lite fler löpare som lämnades på bas i olika poänglägen, mycket tack vare 

Karin Hjelm, som pitchade riktigt bra för Leksand och noterade 12 strikeouts i matchen. 

SBSF vill tacka alla deltagande lag för bra kämpainsatser och vill speciellt gratulera de individuella pristagarna:

Bäste slagman: My Törnblom, Enköpings BSK
Bäste pitcher: Karin Hjelm, Leksands BSK
Most Valuable Player: Karin Hjelm, Leksands BSK 

SBSF vill även tacka RF, SVT, Falu Kommun för gott värdskap av SM-veckan.
Vidare vill vi rikta ett varmt tack till alla funktionärer från Leksands BSK för härligt samarbete under helgen och till Peter Blomqvist för alla utmärkta bilder från turneringen!

Ett urval av alla bilder hittar ni här nedanför - i övrigt hänvisar vi till SBSFs Facebooksida där alla bilder från turneringen finns!

Publicerad: 2013-01-26

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se