Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

MLB till Europa 2014 eller 2015

Det ser ut att bli MLB-matcher på europeisk mark redan 2014 eller 2015. Vid en presskonferens i Amsterdam i går presenterades konceptet "AMSTERDAM SERIES" på den nya arenan i Hoofddorp utanför Amsterdam.

Det är Vaessen Pioniers i Hoofddorp utanför Amsterdam som kommer få en helt ny anläggning för sin verksamhet och som redan i projekteringsstadiet förbereds för att ta hit både MLB-matcher och matcher i World Baseball Classic.

Anläggningen är en del i ett projekt "Park 21" utanför Hoofddorp där staden utvecklar en helt ny stadsdel och även investerar 12 miljoner Euro för anläggningen till Pioniers.

Anläggningen kommer omfatta två fullstora basebollplaner, två softbollplaner, en bee-ball plan och en plan för flera ändamål. Alla planer skall vara godkända av såväl MLB, IBAF och ISF för spel, och i grundutförande har basebollarenan 600 sittplatser. Men den är förberedd utrymmes- och logistikmässigt för att kunna ta emot 30.000 åskådare med hjälp av temporära läktare.

 

Det har pratats länge om att MLB vill förlägga matcher i Europa och kampen har främst stått mellan Holland och Italien om att stå som värdar. Med MLB:s beslut är det nu Holland som gäller för "AMSTERDAM SERIES" och frågan som återstår är endast om det blir 2014 eller 2015. Enligt de uppgifter som framkommit gäller AMSTERDAM SERIES en matchserie på tre matcher i grundserien.

Jason Holowaty på MLB förklarade MLB:s beslut:
"MLB wants to expand the game in order to reach a wider exposure world wide. The Netherlands deserve our choice, not only for their present bid to get these games as first in Europe, but also for the excellent results by coaches and players on international fields like the 2011 IBAF World Cup."

För mer bilder på Vaessen Pioniers kommande anläggning - klicka här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.!

Publicerad: 2013-01-25

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se