Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Starta Slowpitch i er förening!

SBSF har av Riksidrottsförbundet blivit beviljade projektmedel för att utveckla slowpitch softboll som vuxenidrott inom bredd och motion. Under 2013 kommer SBSF genomföra dels clinics riktade mot de föreningar som är intresserade av att starta bredd/motionsverksamhet med slowpitch, dels få igång motionsarrangemang inom slowpitch softboll.

Vi har undersökt hur slowpitch genomförs och bedrivs i andra länder i Europa och även hur andra idrotter i Sverige bedriver organiserad motionsverksamhet i lagidrotter.

För att kunna gå vidare med projektet söker vi nu kontakt med de föreningar inom SBSF som är intresserade av att etablera slowpitch både lokalt i sin hemort, men även kan vara intresserade av att arrangera och delta i tävlingsarrangemang inom slowpitch.

 

Är ni intresserade av att etablera slowpitch hos er?

Kontakta i så fall Kristian Pälviä på SBSFs kansli, tel 010-4764180 eller e-post kristian.palvia@baseboll-softboll.se.

För er som är nyfikna på hur det ser ut när man spelar slowpitch kan ni se på detta Youtube-klipp från finalen av 2010 års Slowpitch-EM i Prag Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (ja, man spelar både EM och Europacuper i slowpitch).

Publicerad: 2013-01-24

Senast uppdaterad: 2013-01-28

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se