Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Positiva tongångar efter SBSF Coach Konvent

När SBSF arrangerade sitt årliga Coach Konvent för andra året i rad, kom 45 coacher till ett vinterskrudat Bosön för att ta del av både praktiska pass och teoripass.

Vintern hade tagit grepp om i stort sett hela Sverige i fredags och ett sagolikt vackert Bosön hälsade instruktörerna från USA och Italien välkomna och även de 45 coacherna från hela Sverige som vigt denna helg till att få inspireras och få nya tips och idéer att ta med hem till sina föreningar.

Instruktörerna för helgen var:

Tony Klarberg, SBSF RIG Akademin i Leksand,
Pat Doyle- Baseboll konsult,
Tom Gillespie- Baseboll konsult,
Andy Berglund - MLB,
Anthony Miller-Texas Rangers och
Paola ”Marfi” Marfoglia Italienska Förbundet Landslagscoach. 


Från vänster: Anthony Miller, Pat Doyle, Paola Marfoglia, Tony Klarberg, Tom Gillespie, Andy Berglund. Foto: Jenny Wonisch


Det bjöds ett fullspäckat schema. De flesta teoripassen delades upp mellan softboll och baseboll. Där togs t.ex. vinterträningsupplägg, pitching, slagning och styrketränings och säsongsplanering upp.

Gemensamma seminarier behandlade bland annat Positive Coaching med Pat Doyle, Antidoping presenterat av SBSF´s nya Antidopingansvarige Raul Nuñez.

De praktiska passen var förlagda i Vinnarhallen och i A & B hallarna. 


Det är väldigt roligt att se så pass många coacher och ledare i Sverige som verkligen vill satsa på sitt ledarskap och utveckla baseboll och softboll- ETT STORT TACK TILL ALLA ER SOM KOM!

Förbundet fick med sig många kloka synpunkter och frågeställningar från olika deltagare. Det är tillsammans vi som Förbund kan bli bättre om vi alla hjälps åt och kommer med konstruktiva förslag.

Tony Klarberg kommer att lägga upp information på Dropbox. 


Deltagarna från basebollklubbarna vid SBSF Coach Konvent Foto: Jenny Wonisch


Deltagarna från softbollklubbarna vid SBSF Coach Konvent.

Återigen. Tack till alla instruktörer och tack till alla er som kom och gjorde den här helgen till en så bra och lärorik upplevelse!

Publicerad: 2012-12-04

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se