Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Sundsvall vann Örebro Summer Challenge

I helgen spelades årets andra fastpitch softbollsturnering utanför seriespelet - Örebro Summer Challenge - på KIF Eagles plan i Örebro. Vädret höll sig hela helgen och det var ett bra arrangemang. Sundsvall vann hela turneringen.

Lördagens matcher dömdes av Geri Lindberg, ”en varmt välkommen tillbaka” Blaise Larade, José Sanches och Raymond Pettersson.På söndagen var det José och Raymond som skötte dömandet.

Det var riktigt roligt att se alla dessa yngre och äldre nya spelare som får chansen att spela mera och tar för sig på planen. Kif Eagles, arrangerande klubb, kom till spel med ett lag och även om de inte vann någon match här har Softboll Sverige i alla fall vunnit på att vi förhoppningsvis har tillbaka Örebrolaget kanske redan till nästa säsong.

Skövde kom till spel med mestadels orutinerade spelare vilket bådar gott för tillväxten där. Leksands och Enköpings båda unga och mycket lovande lag blir riktigt spännande att följa de närmsta åren. Lagen lånade spelare av varandra då det behövdes vilket gav mer speltid till de nyare tjejerna.


På lördagskvällen efter 9 grundspelsmatcher var grillen på och de som ville åt kvällsmat nere på planen.  En riktigt mysig avslutning på turneringens första dag.


Söndagens första match började kl 9 och då dagens 6 grundspelsmatcher var färdigspelade på eftermiddagen hade alla lag hade mött varandra en gång var.
Sundsvall vann alla sina matcher i grundspelet och gick därför direkt till final.
Det blev skiljeräkning mellan Söder, Leksand och Enköping som alla vunnit 3 matcher var och då Enköping slagit Leksand, Leksand slagit Söder och Söder slagit Enköping gick det vidare till minst insläppta poäng. Där försvann Söder och kvar stod då Enköping som andra final-lag.

Enköpings pitcher Amanda Wallén ställdes mot Sundsvalls Theresia Östling. Finalen kunde avnjutas i strålande solsken och vi som tittade bjöds på många fina defensiva spel både från Sundsvall och Enköping.

Matchen slutade med att Kaycee Popham slog en homerun för Sundsvall som därmed tog hem finalen med 16-0.

Finalmatchens lirare blev Frida Höglund som fick en hjälm i pris.
Individuella priserMVP-Kaycee Popham, shortstop i Sundsvall.Bästa-Pitcher Amanda Wallén, Enköping. Bästa-Slagman Randi Grimes, Söder med ett batting average på 1,000 varav 4 homeruns.
Brons till Leksand, Silver till Enköping och äntligen då ett turneringsguld till Sundsvall.

Ett stort tack till tjejerna I KIF Eagles som ordnade med denna trevliga Softbollhelg!


Enköping kom på andra plats i turneringen. Foto: Jenny Wonisch

 


Sundsvalls Frida Höglund utsågs till Finalmatchens Lirare. Foto: Jenny Wonisch

 


Söders Randi Grimes blev bästa slagman i turneringen med ett BA på 1.000 och totalt fyra homeruns. Foto: Jenny Wonisch

 


Enköpings mycket lovande pitcher Amanda Wallén utsågs till Bästa pitcher i turneringen. Foto: Jenny Wonisch

 


KayCee Popham, Sundsvall, utsågs till Most Valuable Player i turneringen. Foto: Jenny Wonisch

Publicerad: 2012-08-15

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se