Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Ungt landslag till Prag

Rickard Reimer, Doug Skiles och Jonas Lindholm leder ett ungt svenskt landslag i Prague Baseball Week. För spelarna väntar tufft europeiskt motstånd och en chans att spela till sig en plats i EM-truppen.

Söndagen den 24 juni är det avfärd med buss från Skövde och ankomst i Prag måndag morgon. Där väntar ett par dagars träning innan turneringen drar igång på onsdag. Landslaget leds av Rickard Reimer, Doug Skiles och Jonas Lindholm.
- Laget domineras av spelare födda 1991-93, men vi har förstärkt med några äldre pitchers så att vi orkar veckan ut, säger Rickard.

Flera av spelarna debuterar på seniorlandslagsnivå och för landslagsledningen är det många frågetecken som måste rätas ut i Prag.

- De unga spelarna känner vi till från Akademin och från seriespelet här hemma, men nu får vi se dem mot bra europeiskt motstånd för första gången. De äldre spelarna som är uttagna är EM-aktuella men det råder en viss osäkerhet kring var de står just nu.

- De yngre drar nytta av att det följer med äldre spelare på resan. Jag vet själv hur det är att komma in som ung i en sammansvetsad grupp. När jag debuterade i landslaget så sa jag inte ett ord på en vecka, säger Rickard.

Nya dubbelpassare

Bland de uttagna finns två dubbelpassare. Dave Long, vänsterhänt pitcher och outfielder från Lasell College i Massachusetts, och Nico Filice, infielder från Santa Rosa Junior College i Kalifornien.

- Nicos mamma kommer från Tyresö. Han flyger till Sverige i början av juni och ska spela med Stockholm i elitserien. Daves mamma kommer från Falkenberg och han kommer att träna med Göteborg när han kommer hit 18 juni. I båda fallen är det de själva som bekostar resan hit, berättar landslagschef Ulf Steinvall.

Med till Prag åker softbollandslaget som har ett uttagningsläger i Leksand helgen den 2-3 juni. Även softbollens förbundskapten Mattias Grimstoft kan glädja sig åt en ny dubbelpassare i truppen då Nicos syster Elli följer med till Prag.

Reimer på Tigers Camp

Rickard Reimer har spelat baseboll i nästan hela sitt liv och coachat både klubblag och landslag. I mars blev han inbjuden till Detroit Tigers spring training camp i Lakeland i Florida, en häftig upplevelse även för en så pass erfaren spelare som Rickard.

- Jag är 41 år men när Jim Leyland kommer fram och säger att man gör ett bra jobb så känner man sig som en 14-åring. Det var till och med nervöst att slå markbollar. Organisationen är enorm, resurserna är stora och de tar otroligt bra hand om sina spelare. All fokus ligger på att förvandla talanger till stjärnor med långa karriärer i Major League.

EM i september

Årets stora mål är EM i Holland i september. Äventyret börjar den 30 augusti då landslaget åker till Paderborn för träning och två matcher mot Tyskland. Resan fortsätter till Antwerpen och två matcher mot Belgien innan landslaget stationerar sig i Utrecht där Ryssland väntar i öppningsmatchen den 7 september. Förbundskapten Dennis Cook och Stephen Labay ansluter till landslaget i Paderborn. Dubbelpassarna Adam Sorgi (IF) och Christian Staehely (RHP) har redan lämnat klartecken för spel i EM.

 

Prague Baseball Week spelas 27 juni-1 juli. I dagsläget är 18 spelare uttagna och två platser återstår att fylla. 

 

Pitchers
 
Ricard Blomkvist
Leksand
Morgan Dahlgren
Gefle
Dave Long (även OF)
USA
Nicklas Melin
Sundbyberg
Albin Sivard
Stockholm
Per Sjörs
Leksand
Nick Soubiea
Sundbyberg
John Wright
Tranås
Catchers
 
Timor Kombarow
Alby
Eric Sjörs
Leksand
Infielders
 
Pär Axelsson
Gefle
Nico Filice
Santa Rosa College, USA
Johan Höglund
Sundsvall
Wilhelm Nordström
Sundsvall
Lukas Olsson
Leksand
Outfielders
 
Nils Eilertz
Leksand
Johan Klarberg
Leksand
Dave Long (även pitcher)
USA
Adam Willamo
Leksand
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Publicerad: 2012-05-20

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se