Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

MLB-slutspelet startar

Efter en av de mest rafflande slutstriderna i serien någonsin startar nu slutspelet i Major League Baseball. Åtta lag, fyra från American League och fyra från National League, kämpar nu om World Series-titeln för 2011 års säsong. En säsong som noterade drygt 73 miljoner åskådare!

Direktlänk: MLB Slutspelsschema Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (alla tider i ET, dvs +6 timmar till svensk tid)

 

Under 2011 års säsong noterades den femte högsta publiksiffran någonsin i Major League Baseball - 73.425.568 supportar passerade grindarna på de 30 arenorna i MLB-cirkusen. 18 av 30 klubbar ökade sina publiksiffror gentemot fjolåret.

Philadelphia Phillies har haft en fenomenal succe på Citizens Bank Park (bilden ovan). 204 raka utsålda hus och ett snitt för året på 45.441 under säsongen (3.680.718 totalt). Flest raka utsålda hus har dock Boston Red Sox, som har 712 raka hemmamatcher på Fenway Park där alla biljetter sålts!

Milwaukee Brewers, San Franciso Giants och Texas Rangers slog publikrekord under säsongen.

Bästa publiksiffrorna i American League hade New York Yankees, som noterade 3.653.680 i total publik, vilket blir ett genomsnitt på 45.107. 

 

MLB-slutspelet i korthet

ALDS (American League Division Series) spelas mellan de tre divisionssegrarna och det lag - wildcard - som förutom segrarna hade bästa vinstprocent under säsongen (Tampa Bay Rays). Wildcardlaget kan INTE möta lag från den egna divisionen, därför möts New York Yankees (AL East) och Detroit Tigers (AL Central) i den enda kvartsfinalen, och Texas Rangers (AL West) och Tampa Bay Rays (Wild Card) i den andra kvartsfinalen. ALDS spelas i bäst av fem matcher.

Segrarna går vidare till ALCS (American League Championship Series) vilket spelas i bäst av sju matcher.

NLDS (National League Division Series) spelas på samma sätt. I den enda kvartsfinalen möts Philadelphia Phillies (NL East) och St Louis Cardinals (Wild Card), i den andra kvartsfinalen möts Milwaukee Brewers (NL Central) och Arizona Diamondbacks (NL East).

Segrarna går vidare till NLCS (National League Championship Series) vilket spelas i bäst av sju matcher.

 

Segrarna i ALCS och NLCS möts sedan i den stora finalen, World Series, som spelas i bäst av sju matcher. World Series inleds natten till torsdag 20 oktober.

Publicerad: 2011-09-30

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se