Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

T&A San Marino vann European Final Four

När Europacupernas Final Four avgjordes i Brno, Tjeckien, vann T&A San Marino titeln före Parma. Bologna tog hem bronspengen efter seger över Amsterdam. En triss i "italienska" lag i toppen av europeisk klubb-baseboll alltså.

De två bästa lagen i Europacuperna gick vidare till Final Four som avgjordes i tjeckiska Brno. Och för fjärde året i rad var det ett italienskt lag som vann.

Ja, vi räknar San Marino som ett italienskt lag då de spelar i den italienska ligan med italienska spelare, även om i republiken San Marino - för övrigt världens äldsta överlevande stat och republik - egentligen är ett eget land.

 

I semifinalerna hade San Marino fullt sjå att besegra L&D Amsterdam från Holland. Det tog till den 10:e inningen innan den första poängen sprang in för San Marino och det blev även slutresultatet, 1-0. Matchen bjöd på en fantastisk pitchingduell mellan Amsterdams Rob Cordemans (9 IP, 3 H, 0 BB, 9 K) och San Marinos Vicente Bonilla (8 IP, 5 H, 1 BB, 6 K). 

I den andra semifinalen mellan Unipol Bologna och ASD Parma blev det även där uddapoängsseger. Parma fick poängläge i den femte inningen med baserna laddade och en bränd. Man lyckades då ta tre poäng utan att slå ett enda slag utanför infield. Istället blev det en wild pitch, en groundout till andra bas och en singel till pitchern som gav Parma de tre poäng som behövdes för att kunna hålla undan för Bologna.

 

Men i finalen var San Marino starkast. Tiago Da Silva kastade nio innings för segern och framåt slog Jairo Ramos två homeruns för San Marino. Segern till San Marino med 7-1. I bronsmatchen blev det jämnare men till slut kunde Unipol Bologna vinna med 10-9 över L&D Amsterdam.

 

Resultaten:

Semifinal 1: T&A San Marino - L&D Amsterdam 1-0 (10) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Semifinal 2: Unipol Bologna - ASD Parma 2-3 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Bronsmatch: Unipol Bologna - L&D Amsterdam 10-9 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Finalmatch: T&A San Marino - ASD Parma 7-1 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Segrare genom åren:

2011 T&A San Marino (San Marino)
2010 Fortitudo Bologna (Italien)
2009 Danesi Caffe Nettuno (Italien)
2008 Danesi Caffe Nettuno (Italien)

Publicerad: 2011-09-23

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se