Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Europacupen Softboll avgörs i veckan

Denna vecka avgörs Europacupen i Softboll i italienska Caserta, strax utanför Neapel. Skövde Saints försvarar de svenska färgerna och siktar på en plats bland de sex främsta i turneringen.

Direktlänk: Skövde Saints positiva inför Europacupen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Direktlänk: Följ Europacupens resultat och play by play här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Skövde Saints har visserligen lyckats hålla sig kvar i Europacupens A-pool de senaste tre säsongerna, men detta år siktar man högre. En på papperet ok gruppindelning, en bredare trupp än tidigare, och tre bra pitchers, gör att laget siktar på en plats bland de sex bästa i turneringen.

För att nå dit krävs minst en tredje plats i gruppspelet där även Tex Town Tigers (Holland), SK Joudrs (Tjeckien), Wesselin Vermins (Tyskland) och Afterburners (Belgien) återfinns. I andra gruppen återfinns ryska mästarna Carrousel, italienska mästarna Caserta, österrikiska PeeWees, holländska Haarlem Sparks, samt Titano Hornets, San Marinos mästarlag som normalt spelar i italienska softbolligan.

De tre bästa i varje grupp går till slutspel, där man i mellanrundan möter de de främsta lagen från andra gruppspelet. På samma sätt möter de två sämst placerade lagen motsvarande lag från andra gruppen. Man tar med sig de inbördes resultaten från matcherna som kommer till respektive mellanrunda.

 

Varje lag i Europacupen tillåts ha med tre "pick up players", dvs spelare med annat medborgarskap än EU-medborgarskap eller spelare som normalt inte är licensierade för klubben. Detta gör att de flesta lagen uppgraderar sig inför Europacupen med duktiga spelare från USA och Australien, framförallt på pitchersidan.

Skövde har förutom Brittanie Talley, som i år visat sig oerhört duktig både som slagman, pitcher och coach, kunnat uppgradera laget till Europacupen med Charity Butler och Nicole Denes som båda var med i Skövdes lag säsongen 2009. Dessutom har man med sig UCSD:s duktiga pitcher Tess Granath, som ju inte räknas som pickup player då hon har svenskt pass och är licensierad för Skövde Saints i seriespelet.

Med tre duktiga och rutinerade pitchers kan mycket väl Skövde nå målsättningen att nå slutspelet i Europacupen. Vi håller tummarna...

Publicerad: 2011-08-14

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se