Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Visions- och varumärkesarbete för SBSF har inletts

Under helgen som gick samlades en grupp från både föreningar och förbund för att tillsammans inleda ett arbete kring SBSFs varumärke i framtiden. Som hjälp i arbetet hade vi Jörgen Persson från humanevent som har stor erfarenhet av varumärkesbyggande, och som styrde oss framåt i arbetet.

Helgens arbete var den första delen i en längre process som syftar till att arbeta fram och förankra varumärket för SBSF - eller rättare sagt våra idrotter, svensk baseboll och softboll, både internt i våra föreningar och distrikt, och externt.

 

Under helgens arbete processade arbetsgruppen bland annat förbundets verksamhetsidé, vision, målsättningar, värdegrund och förhållningssätt. Vi diskuterade identitet, image och profil samt kärnprodukter, kringprodukter och målgrupper.

Med underlag i dessa bitar, samt i en analys av den marknad vi verkar på, arbetade gruppen fram förslag till kärnvärden för svensk baseboll och softboll vilket sedan kommer att mynna ut i en varumärkesprofil och ett varumärkeslöfte för svensk baseboll och softboll - både föreningar, förbund och distrikt.

 

Nästa steg i arbetet är att förankra de slutliga formuleringarna i förslaget i en utökat arbetsgrupp och i styrelsen, därefter kommer ett begränsat remissförfarande att ske i förbundets föreningar och distrikt under försommaren, innan varumärkesplattformen offentliggörs och kommuniceras här på SBSFs officiella webbsida och på SBSFs officiella Facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., troligtvis under hösten 2011.

 

Det är ett spännande arbete som utförts under helgen och SBSF vill rikta ett varmt tack till representanterna från de föreningar som varit med och startat denna utvecklande process, samt Jörgen Persson från humanevent Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.som styrde deltagarna framåt i arbetet.

Publicerad: 2011-04-18

Senast uppdaterad: 2011-04-18

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se