Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Ökat samarbete i Europa mellan baseboll och softboll

När CEB, det europeiska basebollförbundet Confederation of European Baseball, höll sin årliga kongress i Bryssel 11-13 mars, inleddes även en ny era kring samarbetet mellan de europeiska baseboll och softboll förbunden.

CEB-ordföranden Martin Miller och hans motsvarighet i European Softball Federation, Andre van Overbeek, undertecknade en överenskommelse som bland annat innefattar ökat samarbete mellan förbunden i frågor kring utveckling, anläggningar, tävlingar och funktionärer, samt även att från och med 2013 arrangera gemensamma kongresser för de båda förbunden.

Hela överenskommelsen finns att se på denna länk Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

 

Ordföranden för International BAseball Federation, Riccardo Fraccari, fanns också på plats i Bryssel och välkomnade givetvis initiativet. IBAF har ju länge sökt samarbete med ISF i olympiska frågor men alltid fått kalla handen av ISFs ordförande Don Porter - tills nyligen då man presenterade ett gemensamt bud om att få vara kvar i Asian Games som en herr- och en damdisciplin.

För europeisk baseboll - och softboll - är det viktigt att man prioriterar samarbete istället för att motarbeta varandra, och Sverige har länge drivit dessa frågor gentemot såväl de europeiska och internationella förbunden.

 

Förutom själva årsmötet för Confederation of European Baseball, som genomfördes på lördagen och där 31 av 37 medlemsländer deltog, genomfördes ett antal workshops och kommittémöten under de två dagarna innan årsmötet, bland annat för:

  • BeeBall & Talent Development
  • Future EU Sports Funding Program
  • Sports Events/Umpire/Scorer/TC Clinics
  • Regional Meetings
  • European Player and Coach Development
  • New Development Program

Mer om CEB-kongressen finns att läsa på CEBs officiella webbsida Länk till annan webbplats..

Publicerad: 2011-03-23

Senast uppdaterad: 2011-03-23

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se