Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Kadettlandslagets EM-lottning

Kadettlandslaget kommer i sommar spela Kadett-EM (U15) i Brno, Tjeckien. Med fem månader kvar till turneringen har CEB nu publicerat lottning samt spelprogram. Sverige har lottats in i samma grupp som Holland, Bulgarien, och Tyskland. De två bästa i gruppen går till semifinal.

Det svenska Kadettlandslaget kvalificerade sig ju till Kadett-EM genom seger i fjolårets UEM-kval som spelades på Rosvalla i Nyköping.

Kadett-EM spelas med åtta lag som seedats/lottats in i grupper enligt följande:

Grupp A
Grupp B
Holland
Italien
Bulgarien
Ryssland
Tyskland
Tjeckien
Sverige
ÖsterrikeSverige öppnar gruppspelet mot regerande Europamästarna Holland, följt av match mot Bulgarien och därefter mot Tyskland.

Bulgarien kom på fjärde plats i förra årets EM-turnering och Tyskland på femte plats så det blir i alla avseenden ett tufft motstånd för Sveriges bästa 13-15 åringar som representerar Sverige i Kadettlandslaget.

 

Spelschema för Kadett-EM finns publicerat på CEBs webbsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

 

Matcherna i grupp A kommer att spelas på stadion i Brno, medan matcherna i grupp B kommer att spelas på stadion i Trebic. 

Just basebollstadion i Trebic uppmärksammades på nyhetssiten Mister Baseball i förra veckan då den dubblerar som isbana under vintermånaderna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

 

Publicerad: 2011-02-23

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se