Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Fem spelare till World Children's Baseball Fair

På onsdag inleds en fantastisk resa för fem basebollungdomar från Leksand, Stockholm, Sundbyberg, Sundsvall och Västerås. Destinationen är Tokyo, Japan, där de kommer delta i World Children's Baseball Fair, ett basebolläger med flera hundra ungdomar från hela världen.

SBSF fick inbjudan för fem stycken ungdomar (10-11 år) samt en ledare/följeslagare att deltaga vid 2010 års World Children's Baseball Fair i Tokyo, Japan 29 juli-6 augusti. WCBF täcker samtliga omkostnader för deltagarna, inklusive flygresa Stockholm-Tokyo.

Under en dryg vecka kommer ungdomarna, som är 10-11 år, att få träna och spela baseboll, genomföra kulturella aktiviteter och umgås med ungdomar från hela världen. Detta är en fantastisk möjlighet för ungdomar att lära sig mer om baseboll och att göra en otrolig resa till Japan tillsammans med andra barn i samma ålder.

De fem ungdomar som representerar Sverige vid årets World Children's är:

  • Axel Jarvis, Leksands BSK
  • Linus Holmberg, Stockholms BSK
  • Leonard Bäckström, Sundbybergs BSC
  • Måns Magnusson, Westerås BSK (ej med på bilden ovan)
  • Olle Martinsson, Sundsvalls BSC

SBSF har utsett Thomas Claesson, Stockholms BSK, som följeslagare. Thomas var med 1990 när WCBF genomfördes första gången, då i Los Angeles, och eftersom man i år firar 20 år hade WCBF förhoppningar på att många länder skulle skicka tidigare deltagare som ledare till årets evenemang.

 

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet önskar deltagarna lycka till!

 


Om World Children's Baseball Fair

World Children's Baseball Fair grundades av homerun-kungarna Sadaharu Oh och Hank Aaron, som ett sätt att främja baseboll över hela världen. Förutom baseboll syftar veckan till att främja vänskap och god vilja bland världens barn, genom internationellt utbyte mellan världens olika länder.

Under WCBF kommer de deltagande barnen att lära sig grundläggande kunskaper om baseboll med tonvikt på glädje, deltagande, laganda och vänskap. Barnen kommer få möjlighet att dela sin kärlek till baseboll och lära av varandras kulturer.

På morgonarna kommer barnen genomföra olika clinics och träningar av erfarna och meriterade ungdomsinstruktörer från International Baseball Federation (IBAF). Varje eftermiddag och kväll deltar ungdomarna och ledarna i olika fritidsaktiviteter som syftar till att öka förståelsen och uppskattningen för andra människors kulturer. Bland annat kommer varje deltagare framföra någonting som representerar deras land; t.ex. sång, dans, eller något annat kulturellt inslag.

För mer information om WCBF - gå till deras webbsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.!


 

Publicerad: 2010-07-25

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se