Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Softbollandslagsläger i Enköping

Den gångna helgen genomfördes ett softbollandslagsläger i Enköping. 17 stycken landslagsaktuella spelare deltog i lägret.

Landslagssamlingen genomfördes med fokus på slagning, men på lördagen genomförde man även ett längre pass med kondition och baslöpning.

I övrigt var det mycket slagövningar under helgen, och förbundskaptenerna Mattias Grimstoft och Thomas Wallén assisterades av fyra duktiga amerikanska spelare/instruktörer; Kristen Lozano och Shannon Johnston samt Elise Menaker och Casey Pherson från Skövde.

- För oss i landslagsledningen var det värdefullt att kunna fokusera på att se genomförandet i övningarna och se spelarna agera, vilket var möjligt tack vare de duktiga tjejerna som kunde assistera i övningarna, sa Mattias Grimstoft.

 

Landslagsledningen fick med sig en hel del positiva besked från de närvarande spelarna och ser fram emot sommarens turneringar med tillförsikt.

Mindre positivt var att av totalt 32 landslagsaktuella spelare så dök 17 upp till lägret och av de 15 som saknades på lägret hade majoriteten inte ens hört av sig till ledningen.

- Synd att det saknades så många spelare trots att vi flaggade för lägret redan i april, nu när vi hade möjligheten att nyttja kunskaperna hos de här duktiga tjejerna, säger Mattias Grimstoft.

 


På bilden ovan visar Elise Menaker, Skövde, grunderna i slap-teknik.

 

Apeldoornturneringen - 12 matcher för de svenska spelarna

De senaste åren har softbollandslaget samåkt till Apeldoorn tillsammans med basebollens junior- eller kadettlandslag. I år åker två softbollag tillsammans med kadettlandslaget till Apeldoornturneringen där man kommer få totalt 12 matcher fördelade på de två lagen.

- Apeldoorn är ett jättebra tillfälle för de yngre och lovande tjejerna att få i sig mycket softboll på kort tid. Förutom en hel del matcher blir det även tillfälle till träning och instruktion och vi tror och hoppas att den veckan blir riktigt givande för deltagarna, säger Mattias Grimstoft.

 

Förbundskaptenen hoppas att fler läger och fler turneringar för de yngre spelarna gör att nivån höjs allt eftersom på den svenska softbollen. Att man hade hjälp av de meriterade spelarna på det här lägret gav en hel del till spelarna, och Mattias framhåller det positiva att de spelare som kommer till den svenska softbollserien är duktiga instruktörer som kan bidra till svensk softbolls utveckling. 

- Vi har en lång väg att vandra innan vi når nivåerna som vi hade under nittiotalet. Det kommer inte gå över en natt, men med mer läger, mer träning och utvecklingsmöjligheter så kommer vi att utvecklas ännu mer i svensk softboll, avslutar Mattias Grimstoft 

Publicerad: 2010-06-22

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll och Softboll Förbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se