Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Kadetterna tar sikte på EM

I juli avgörs kadett-EM qualifier i Nyköping, en turnering som Sveriges förbundskapten Stefan Nielsen ser fram emot. - Det ska bli spännande att se hur vi ligger till internationellt.

European Championships Cadets Qualifier som turneringen så fint heter spelas på den nya basebollarenan i Nyköping 19-24 juli. Sverige ställs mot Litauen, Slovakien, Storbritannien och Ukraina. Alla möter alla och ettan möter tvåan i en final i bäst av tre matcher. Segraren är klar för EM nästa år.
- Det blir mina första officiella landskamper som förbundskapten för kadettlandslaget så jag har verkligen ingen aning om var vi står, säger Stefan "Snigeln" Nielsen som går in på sin tredje säsong som förbundskapten.

- Roligt med EM på hemmaplan och det känns tryggt med Nyköping och Arnö IF med Peter Ström i spetsen som arrangör. Det borgar för en utmärkt turnering, säger förbundets landslagschef Ulf Steinvall.

Återväxten är god

Förbundskaptenen anser att utvecklingen bland ungdomar går åt rätt håll och målet är att vinna turneringen och spela EM 2011.
- Jag tycker att svensk ungdomsbaseboll har blivit bättre, mycket tack vare att klubbar som Stockholm, Leksand och Stoeryd satsar på sina ungdomsledare vilket har resulterat i en stor tillströmning av ungdomar. Kadetterna som kommer till landslaget i dag är duktiga och tränar hårt, så gubbarna i seniorlandslaget får se upp. Det kommer killar underifrån, säger Nielsen.

Till sin hjälp har Stefan lagledaren Thomas Claesson och två assisterande tränare i Robert Claesson och Mattias Olsson.
- Robban är en mycket erfaren och populär ledare. Han var faktiskt med redan när jag var pojk. Sedan är jag väldigt nöjd med rekryteringen av Mattias Olsson, jag har länge velat ha en assisterande i Leksand.

- Det känns mycket bra att Stefan och Thomas fortsätter. Dessutom är tillskotten av Robban och Mattias glädjande, säger Steinvall.

Apeldoorn i juni

Det händer en hel del under säsongen som leder upp till EM Qualifier i juli. Det kommer att hållas tre öppna breddläger i april, maj och juni i Stockholm, Leksand respektive Nyköping dit kadetter från hela landet kan anmäla sig. Sedan åker kadettlandslaget till basebollveckan i holländska Apeldoorn 6-11 juli.
- Vi har ett ungt landslag i år och i Apeldoorn får vi möta duktiga distriktslag med 17-åringar. Motståndet är hårt och matchtempot högt men det är samtidigt väldigt lärorikt. En riktigt bra genomkörare inför EM, konstaterar Nielsen.

 

Preliminärt spelchema kadett-EM Qualifier

19.7

Litauen-Storbritannien
Sverige-Ukraina

20.7

Ukraina-Litauen
Slovakien-Storbritannien

21.7

Storbritannien-Ukraina
Sverige-Slovakien

22.7

Slovakien-Litauen
Storbritannien-Sverige

23.7

Ukraina-Slovakien
Litauen-Sverige

24.7

FINAL

 

Publicerad: 2010-02-19

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se