Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Registrering av icke svensk baseboll spelare

Ansökan om registrering av ickesvenska basebollspelare ska göras till SBSF:s kansli per brev. För attTK ska ta upp ansökan till behandling ska övergångsavgift enligt § 15.06 ha inkommit till SBSF:skonto (kopia av kvitto får gärna bifogas ansökan enligt nedan).

En spelares registrering anses godkänd tidigast dagen efter det att samtliga för ansökan nödvändiga handlingar inkommit till SBSF:s kansli,dock endast under förutsättning att samtliga förutsättningar för godkännande av registreringen är
uppfyllda.


Ansökan om registrering ska innehålla följande:
1) Övergångsblankett (sanction, release eller motsvarande) underskriven av spelarens moderförbund, skola eller förening. Då spelaren kommer från ett EU- eller EES-land ska CEB:s transferblankett användas.


2) Fotokopia från spelarens pass utvisande namn, foto och nationalitet.
En förening tillåts använda högst tre ickesvenska spelare i slagordningen samtidigt (inkl. pitcher).Emellertid får inte pitcher- och catcherpositionerna samtidigt spelas av ickesvenska spelare. För alla serier som arrangeras av SBSF gäller att en förening får använda sammanlagt högst tre ickesvenska spelare i en och samma match.

Registrering av ickesvensk medborgare sker till SBSF enligt nedan under perioden 31 oktober – 30 juni.

 

OBS!
Vid övergång för amerikansk spelare har ni följande kontaktuppgifter för
USA Baseball:

Ray Darwin, raydarwin(a)usabaseball.com,
tel +1 919 474 8721 x216, fax +1 919 474 8822

Övergång kostar USD 20 per spelare, de accepterar VISA och MasterCard.

Publicerad: 2010-02-18

Senast uppdaterad: 2010-04-16

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se