Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Junior College i Kalifornien

Spelare med ambitioner att fortsätta kombinera studier med baseboll/softboll efter akademin kommer framöver att kunna få hjälp med att studera/spela på skolor i Kalifornien. Den första av de elever som fått hjälp på detta sätt finns redan i Kalifornien. Kristoffer Sjöberg från Rättvik finns numer i Stockton Kalifornien.

Kristoffer Sjöberg på San Joaquin DELTA College

 

Kristoffer började på Delta i augusti 2009 efter det att han tidigare i maj 2009 besökt 7st junior college i strävan att träffa coacher, spelare, studievägledare och få en uppfattning om vilken/vilka skolor som skulle passa för just Kristoffer. Valet föll till slut på San Joaquin Delta som ligger i Stockton Kalifornien.

 

Nätverkande-Samarbete MLBI/CCCBCA/SBSF, Pat Doyle-Tony Klarberg

Inför Kristoffers besök i Kalifornien maj 2009 tog Tony kontakt med Pat Doyle MLBI. Pat och Tony har tidigare haft kontakt men då med störst fokus på Envoy-programmet som Pat är ansvarig för. Pat Doyle har tidigare varit Head Coach på Delta College samt att han tidigare även varit ordförande för CCCBCA, California Community College Baseball Coaches Association. Community College=Junior College=JUCO=JC är under de benämningar som de tvååriga kommunala skolorna går under. I Californien finns 106st Community Colleges, se här Länk till annan webbplats., eller länk till Idrottslänk för California Community Colleges Länk till annan webbplats.

 

Framtida besök

Inför 2010 kommer intresserade elever/spelare från akademin att åka över till utvalda skolor för att träffa studievägledare, tränare, lagkamrater och titta på campus, boende, träningsanläggningar osv. Pat Doyle tillsammans med Tony Klarberg kommer att lägga fram ett schema för aktuella elever/spelare. Ett rekommenderat upplägg, om det finns möjlighet, är att besöka skolorna innan man söker till den skola man ämnar gå på.

 

Kostnad/ekonomi/studiestöd

Information om studiestöd som gäller för utlandsstudier finns på CSN:s hemsida Länk till annan webbplats.

Eventuella stipendier som finns att söka finns upplagt på RF:s hemsida Länk till annan webbplats..

Länk till USA:s Utbildningsdepartement Länk till annan webbplats..

Publicerad: 2009-10-19

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se