Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Stockholm vann JSM - Stoeryd vann USM

När Junior-SM och Ungdoms-SM avgjordes på Nya Örvallen i Sundbyberg blev Stockholm segrare i JSM medan Nya Stoeryd tog hem titeln i USM. Foto: Anders Rosenkvist

Under lördagen avgjordes USM på nya Örvallen i Sundbyberg och det var första gången på länge som det spelades ett USM och dessutom på en vacker nybyggd VM-arena!

Första semifinalen gick mellan Stoeryd och Sundbyberg och där vann Stoeryd komfortabelt med 18-1 efter 4 innings. Nästa semifinal spelades mellan Stockholm och Leksand och där vann Stockholm med klara 13-1. Bronsmatchen mellan Leksand och Sundbyberg slutade 16-2 till Leksand.

I finalen mellan Stoeryd och Stockholm inledde Stockholm slagningen med att ta tre poäng och såg ut att gå mot en upprepning av Skövde-triumfen, men redan i botten på första hade Stoeryd kvitterat, och efter Stoeryd satte in sin vänsterhänte Litauiske pitcher och sedan Daniel Johnson på kullen hade inte Stockholm några stora möjligheter att ta poäng. Stoeryd däremot fortsatte att slå bra och spela defensivt säkert.

Segersiffrorna skrevs till 10-3 för de nyblivna ungdomsmästarna Stoeryd Angels. Grattis! Till finalens MVP valdes Stoeryds Daniel Johnson.

Stockholm segrade i JSM

På söndagen fortsatte solhelgen på nya Örvallen med Junior-SM och där inleddes semifinalerna med Leksand mot Stockholm där Stockholm vann en bra basebollmatch med 8-4 efter fin pitching av Robin Lausen och hela 16 hits av 08-ornas slagmän. Leksand låg nära hela tiden och hade en fin defensiv med flera bra spel av shortstopen Lukas Ohlsson. Det var också flera tajta situationer där bedömningen kunde ha gått annorlunda och där matchen kunnat få ett annat förlopp. Men i sista inningen slog Oscar Carlstedt in Robin Lausen med en dubbel och saken var klar.

De andra semifinalen mellan Sundsvall och Eskilstuna blev en helt annan slags basebollmatch med många walks och misstag där bara den första inningen tog 47 minuter. Sundsvalls pitcher Edvin Lundström kom inte ur den innan det stod 0-7 till Hammers och det blev två poäng till i den inningen. Den ledningen släppte aldrig Eskilstuna som vann efter 5 innings med 22-11 och därmed hade de två ledarlagen i Juniorserien båda missat finalen, och fick istället inrikta sig på en bronsmatch.

Bronsmatchen var jämn till att börja med då Edvin Lundström som fått förnyat förtroende höll tillbaka Leksingarna. Leksands stabilare defensiv med Ludvig Syrén på kullen och starkare slagmän tog ut sin rätt till slut och segern skrevs till 16-4 efter 5 innings.

Finalen mellan Stockholm och Eskilstuna i elljus inleddes med att Markus Rosenkvist i Stockholm pitchade tre upp och tre ned; och i botten på första lyckades inte Hammers pitcher Jayron Feliz få sina kast i strikezonen så Stockholm kunde gå ur den första inningen med 7-0 i ledning efter bara en hit.
Eskilstuna bytte ganska snart in Johan Källström på kullen som gjorde det svårare för Stockholms slagmän, men efter några viktiga poängslag av Stockholms slgmän kunde de gå ifrån till 12-0 utan att Markus släppte till några poäng alls under fyra innings. I femte och sista inningen luftade lagen sina bänkar och även om Eskilstuna då fick baserna laddade kunde Albin Sivard på Stockholms kulle strika ut den tredje och sista slagmannen och guldet var bärgat.

Traditionell TV-puckshög och Pommac-duschar satte punkt för årets basebollsäsong. Finalens MVP blev Markus Rosenkvist med 8 strikeouts på fyra inning.

Vi gratulerar Stoeryd till det första USM-guldet och Stockholm till back-to-back JSM-guld!

 

Bilder från USM (Hans Rydberg) och JSM (Anders Rosenkvist)

  

 

 

 


 

Publicerad: 2009-09-22

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se