Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Lovande Svenskar till MLBEA i Tirrenia

Efter uttagningsläger över hela Europa där mer än 250 unga spelare i Europa testats har två Svenska spelare tagits ut att närvara under MLBEA i Tirrenia 11-29 augusti.


Rekordår för Svenska spelare

Först och främst vill vi hälsa från MLB och Jason Holowaty och tacka alla spelare som kom till uttagningen i Stockholm i början av maj. MLB vill framföra att de noterar en positiv utveckling av svensk baseboll och ser fram emot kommande uttagningar och läger. Vi vill även från SBSF framföra ett tack till er spelare för det engagemang ni visar och vill gärna stämma in i det som MLB noterar, att svensk baseboll utvecklas. För er som tränar och har ambitioner finns alla möjligheter. Det ska sägas att de killar som valts ut ligger väldigt högt i träningsmängd, de tränar med akademin och har en målsättning med sin träning. Alltsedan uttagningarna startade 2006 har tre Svenska spelare blivit uttagna till det prestigefulla lägret i Tirrenia. Oscar Carlstedt och Niklas Melin 2006. Oscar Carlstedt och Robin Lausen 2008 och nu Oscar Carlstedt (P) och Robin Lausen (C) igen 2009. Det som är än mer glädjande 2009 är att ytterligare tre spelare tagits ut som reserver, Nils Eilertz (OF), Simon Emanuelsson (OF/C), Lukas Ohlsson (SS). Reserverna KAN komma att bli kallade OM det är någon av de ordinarie som tackar nej till erbjudandet i augusti.

 


 Robin Lausen, catcher, Akademiturneringen Tirrenia 2008

 

 Simon Emanuelsson, slår, Akademiturneringen Tirrenia 2008

 


Nils Eilertz, löpare, Akademiturneringen Tirrenia 2008  

 

 

Lukas Ohlsson, shortstop, Akademiturneringen Tirrenia 2008

  

MLBEA 11-29 augusti Tirrenia

Till MLBEA 2009 har det meddelats om ett tillskott till den redan vältaliga coach-gruppen, det är John McLaren med förflutet som bl.a. Manager och Bench Coach för Seattle Mariners. Några av de övriga är återkommande coacher, bl.a. Bruce Hurst, Lee Smith och Barry Larkin.

 

Vi vill slutligen gratulera dessa killar till de fina resultaten och önska lycka till!

Publicerad: 2009-05-30

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se