Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Clinic/utbildning field maintenance

SBSF och organisationskommittén för Baseboll-VM bjuder in till clinic/utbildning i field maintenance med Luke Yoder, Director of field and landscape maintenance för MLB-laget San Diego Padres.

Denna utbildning kommer att genomföras fredag 10 juli (6 timmar) och lördag 11 juli (4 timmar) på Örvallen i Sundbyberg, och bl.a. omfatta:

- Building of pitching mound, homeplate areas and bullpens
- Proper materials and foundation for European conditions
- Theoretical composition and practical building of mounds
- Theory of field (turf and dirt) maintenance
- Hands-on experience in maintaining a baseball field

Fokus på utbildningen är alltså uppbyggnad av pitcherkulle, hemplatta och bullpens för att dessa skall hålla en hög kvalitet, mått enligt regelboken, och klara av det slitage som matcher och träningar innebär. Vi kommer även ha teori kring planskötsel (gräs/grus) samt även praktiskt pass omkring detta.

Kursen/utbildningen passar både för ideella planskötare från föreningar samt även för kommunalt eller privat anställda vaktmästare som har basebollanläggningar på sitt ansvar.

Utbildningsfakta:

Fredag 10 juli 14:00-20:00
Lördag 11 juli 10:00-14:00

Kostnad: Ingen kostnad för SBSFs föreningar.

Anmälan: Senast 25 juni.
För mer information och anmälan, kontakta SBSFs kansli på e-post  eller telefon 0500-447785.

 

Om Luke Yoder, San Diego Padres
Director of field and landscape maintenance 

Luke Yoder har en bred erfarenhet av planskötsel på alla nivåer, från Little Leagues frivilliga till proffsligans villkor med heltidsanställda planskötare, och anses av många vara en av de bästa på sin position i USA.

Tack vare hans erfarenhet av att arbeta med planprojekt för High School, Little League och olika colleges, så utgår vi i clinicen från den tid som vi normalt har för planskötsel i Sverige men skall fokusera på att använda den tiden på rätt sätt för att få upp en högre standard på våra anläggningar.

 

Luke Yoder rekryterades till Pittsburgh Pirates 2001 och efter tre säsonger där rekryterades han till San Diego Padres och Petro Park. Både PNC Park (Pittsburgh) och Petro Park är kända för sina förstklassiga underlag och i Petco har arbetet varit extra utmanande, då arenan vid flera tillfällen konverterats till såväl rugby som fotboll samt olika konserter. Även med sin tid i San Diego har Yoder bl.a. varit ansvarig för Petco Parks tillfälliga användande för bl.a. rugby och fotboll, och sett till att planen omgående efteråt varit tillgänglig för spel i basebolligan igen.

Innan San Diego Padres rekryterade honom var han planansvarig i Pittsburg Pirates (PNC Park).

 

 

 

Publicerad: 2009-05-30

Senast uppdaterad: 2009-06-01

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se