Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Talanger drillades på Bosön

Under den gångna helgen hölls ett topp- och talangläger på Riksidrottsförbundets utvecklingscenter Bosön. Unga, lovande och hårdsatsande spelare drillades av flera instruktörer.

Under helgen på Bosön låg fokus på vinterträningen och hur man ska träna under off-season. Mental träning och målsättning stod på schemat samt löpteknikträning, styrketräning med kroppen som redskap, enkla övningar defensivt samt slagning att utföra under vintern. Hur man bör ta hand om kastarmen under vintern och att stegvis öka belastning på kastarmen gicks igenom, många övningar att ta med hem för vidare träning med den egna klubben.


Ett stort fokus låg på den så kallade screeningen som sjukgymnasterna på Bosön utförde. En serie av 13 tester av balans och rörlighet som i huvudsak berättar för oss och de aktiva vad de bör träna mer på. Ett viktigt led i den aktives träningsupplägg för att kunna hålla sig fri från skador först och främst, för att sedan eventuellt få till en personlig utveckling.


Ledare och schema under helgen

"Mental Träning" - Pernilla Stoor
"Strength & Conditioning" - Vaughn Robinson, MLB (Arizona Diamondbacks)
"Arm Care" och "Pitching" - Tom Gillespie, MLBI, MLB Academy Consultant.
"Löpteknik" - Jimmy Palm, Naprapatlabbet Malmö (har varit knuten till juniorlandslaget sedan 2006)
"Hitting" och "Defense" med samtliga förbundskaptener uppdelat i grupper.
"MAQ" och "Core" med SBSF:s fystränare Magnus Pilegård och Björn Johannesen.
Mattias Grimstoft, förbundskapten softboll.
Thomas Wallén, assisterande förbundskapten softboll.
Alana Da Silva, hjälptränare.
Kalle Knutsson, förbundskapten seniorlandslaget.
Tony Klarberg, förbundskapten juniorlandslaget.
Michael Björklund assisterande förbundskapten juniorerlandslaget.
Stefan Nielsen, förbundskapten ungdomslandslaget ("Kadetterna").
Petter Croneld, hjälptränare.


Riksidrottsförbundets och Bosöns sjukgymnaster med Peter Svensson som huvudansvarig utförde en så kallad screening av spelare i olika åldrar, storlek samt positioner. Allt för att få en bra bild av hur bra eller mindre bra tränade vi är som helhet. Testerna utförs som ett led i ett framtida tänk hur vi ska utveckla våra sporter för att höja kvalitet på spelare/lag för att etablera oss i eliten bland världens länder.

Helgen blev lyckad trots en del problem med bokningar. Ett stort tack till alla ledare som hjälpte till! Främst Peter Svensson med kollegor, Vaughn Robinson och Tom Gillespie från MLB, Pernilla Stoor som skötte idrottspsykologin under helgen samt Jimmy Palm och Naprapatlabbet Malmö som stöttat både juniorlandslag och seniorlandslag med sin kompetens.


Publicerad: 2008-10-30

Senast uppdaterad: 2008-10-30

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se