Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Populär pitcher- och catcherclinic

SBSF och MLBI arrangerade en pitcher- och catcherclinic i Leksand i samband med att MLBIs Academy Consultant, Tom Gillespie, besökte eleverna på Baseboll Akademin.


 Under en helg lärdes pitching och catching ut av Tom Gillespie och Sveriges landslagscatcher Magnus Pilegård. Foto: Anders Carlstedt Att det var en efterlängtad clinic stod klart tidigt. Totalt anmäldes 56 spelare och ledare till clinicen som blev oerhört uppskattad. - Vi överträffade alla förväntningar, säger en glad Tony Klarberg, som är SBSFs förbundsinstruktör och ansvarig för Baseboll Akademin. Målgruppen var spelare och ledare för ungdomar mellan 12-19 år och under de två dagarna som clinicen pågick på Leksands Folkhögskola drillades spelarna i såväl pitching som catchingtekniker. - Det kändes bra att vi kunde erbjuda bra instruktörer både i pitching och catching, tack vare att Magnus Pilegård ställde upp som instruktör för catchingdelen, säger Tony Klarberg. Det var den andra clinicen i ordningen sedan Baseboll Akademin startade i höstas. I oktober var MLBI:s Jeff Krushell på besök i Sverige för att lära ut styrke- och konditionsträning och Krushell kommer tillbaka till Sverige för ytterligare clinics i vår . - Jeff Krushell har en otrolig kompetens och MLB satsar mycket pengar för att han skall komma till Europa och utveckla våra Akademier. Då känns det också skönt om vi kan lägga in clinics samtidigt som han är här för att fler spelare skall få ta del av hans kunskaper, säger Tony. - Även om han bara är här under ett par veckodagar och inte under helgen hoppas vi att vi skall få tillräckligt intresse för att kunna arrangera två clinics under den veckan, hoppas Tony Klarberg. Tom Gillespie arbetar för MLBI som Academy Consultant och kommer i första hand arbeta med utveckling av de elever som går Baseboll Akademin i Leksand. Men SBSF hoppas kunna erbjuda fler clinics inom pitching och catching under våren även i södra och mellersta Sverige. - I första hand är Tom tillgänglig för att arbeta med våra elever, men när han har möjlighet att stanna kvar över en helg kommer vi göra allt för att lägga en pitcherclinic längre söderut så de blir tillgängliga för ännu fler spelare, avslutar Tony Klarberg. Håll utkik på webbsidan för information om detta! Tom Gillespie visar en klassisk pitcherövning. Foto: Anders Carlstedt Magnus Pilegård lär ut catching. Foto: Anders Carlstedt kontaktperson - Tony Klarberg

Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2007-02-21

Senast uppdaterad: 2008-11-21

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se