Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Allt om årets internationella turneringar

Vi har samlat ihop information om alla årets internationella baseboll- och softbollturneringar arrangerade av CEB och ESF.


 För klubblagen som anmält sig till Europacupspel blir det spel på hemmaplan för Stockholm, resa till San Marino för Skövde och till Portugal för Tranås. I de tre Europacuperna baseboll (Europacupen, Cupvinnarcupen och CEB-cupen) har Sverige inget lag på den högsta nivån 2007. Istället får lagen tävla i Qualifiertävlingarna om platser i den högsta divisionen. Varje år flyttas två lag upp till Cupnivån från Qualifierna. Spelas det bara en Qualifier (som i Stockholm) går två lag upp från den gruppen. Baseboll Europacupen: Regerande mästarna San Marino arrangerar De regerande mästarna San Marino T&A arrangerar Europacupen på hemmaplan i San Marino och Rimini. Europas bästa turnering på klubblagsnivå kommer bli ett getingbo där det ska bli spännande att se hur Rouen Huskies, som slog ut Leksand i fjolårets Europacup Qualifier, kommer att hävda sig mot proffslagen från söder. Speldagar: 12-16 juni  Baseboll Europacupen Qualifier: Tranås till Portugals grupp Tranås blev som väntat inlottade i Portugals grupp i Europacupen Qualifier. Den andra gruppen spelas i Blagoevgrad, Bulgarien. Tranås kommer att spela sina matcher i Abrantas nya basebollkomplex. Motståndet ser på förhand inte alltför avskräckande ut - åtminstone inte i gruppspelet. Vindija Varazdin från Kroatien är landets tredje bästa lag - de två bästa lagen Kelteks Karlovac och BK Zagreb spelar i CEB-cupen. För att Tranås skall ta Sverige upp till A-poolen krävs det slutseger i Qualifiern i Portugal. Speldagar: 11-17 juni (preliminärt) Baseboll Cupvinnarcupen: Två holländska lag gör upp om titeln I Cupvinnarcupen, som avgörs ett outfieldkast från Schiphols flygplats i Amsterdam, på Hoofddorp Pioniers hemmaplan, ser det ut att vara en affär mellan de två holländska lagen då inget italienskt lag är med i turneringen. Däremot har lag från Slovakien och Litauen kvalat in till Cupvinnarcupens högsta nivå...! Speldagar: 13-17 juni  Baseboll Cupvinnarcupen Qualifier : Stockholm arrangerar på hemmaplan Stockholms BSK kommer att arrangera Cupvinnarcupen på hemmaplan på Skarpnäcksfältet i juni. Det blir den enda kvalgruppen för Cupvinnarcupen - därmed "räcker" det med en andraplats för att Sverige skall ha en plats i Cupvinnarcupen 2008. Speldagar: 12-17 juni (preliminärt) Stockholm Grupp A Stockholms BSK (SWE) Sissach Frogs (SUI) Kufstein Vikings (AUT) North Stars/SYOS N42 (RUS) Brest Zubrs (BLR) Baseboll CEB-cupen: Kroatien för tredje året i rad? De kroatiska klubblagen har "ägt" CEB-cupen de två senaste åren. Därmed får man liksom alla andra cupsegrare en extra plats på den högsta nivån. Och i år arrangerar man dessutom, i Zagreb och Karlovac. FC Barcelona från Spanien ser dock ut som starka utmanare liksom Technika Brno från Tjeckien. Speldagar: 13-17 juni Baseboll CEB-cupen Qualifier: Inget svenskt lag tar chansen att spela i Europa Tyvärr kan vi konstatera att inget svenskt lag tar chansen att spela i CEB-cupen under 2007. Istället är det nedanstående åtta lag som tävlar om två platser i CEB-cupens högsta nivå 2007. Speldagar: 11-17 juni   Inte heller i softbollens cuper finns det något lag med på den högsta nivån. Skövde är enda svenska lag och de spelar i Europacupens B-pool som dock avgörs i ett "A-land".  Softboll Europacupen B-pool: Skövde spelar i San Marino och Rimini Efter att länge ha stått utan organisatör blev det till slut San Marino och Rimini som tog hand om arrangörsskapet av Europacupen B-pool. Speldagar: 20-25 augusti    Baseboll Seniorlandslag: Sverige i tuff grupp Årets EM-turnering i Spanien kommer att bli den tuffaste någonsin. Endast sex lag kommer att bibehålla sin A-poolsstatus, resterande kommer att flyttas ner till B-poolen för att få ett bredare utval till 2009 års EM-turnering. Segrarna går direkt till OS 2008, tvåan och trean går till OS-kval, och lag 1-4 går til VM2009. Spelplanerna ligger alla inom korta avstånd, vilket gör det idealiskt för åskådare. Räkna med max 20 minuter bilväg mellan arenorna Montjüic, Sant Boi och Viladecans. Speldagar: 7-16 september  Softboll Seniorlandslag: Sverige spelar EM redan i maj Årets Softboll-EM kommer att spelas rekordtidigt, med spelstart redan i slutet av maj. Några veckor sedan arrangeras OS-kvalet softboll i Italien, vilket gör att inga interantionella turneringar i softboll kommer att spelas i juli, som är brukligt. Speldagar: 27 maj-2 juni  
Rimini
San Marino
 
Grupp A
Grupp B
Draci Brno (CZE)
San Marino T&A (SMR)
Solingen Alligators (GER)
Rouen Huskies (FRA)
Rimini (ITA)
Marlins Puerta Cruz (ESP)
Corendon Kinheim (NED)
Grosseto Orioles (ITA)
Blagoevgrad
 
 Abrantas
Grupp A
Grupp B
 Grupp A
Grupp B
Szentendre (HUN)
Glyfadas (GRE)
 Oslo (NOR)
Espoo (FIN)
BC Vilnius (LTU)
Blagoevgrad (BUL)
 Tranås (SWE)
Royal Greys (BEL)
Metrostars (AUT)
Balashika (RUS)
 Bern (SUI)
Tigres Loulé (POR)
STU Trnava (SVK)
Kirovograd (UKR)
 Varazdin (CRO)
Hoofddorp
Grupp A
Grupp B
Lithuanica Kaunas (LTU)
Door Neptunus (NED)
Arrows Ostrava (CZE)
Sant Boi (ESP)
Hoofddorp Pioniers (NED)
Barracudas Montpellier (FRA)
Apollo Bratislava (SVK)
Regensburg Legionäre (GER)
Hoofddorp
Grupp A
Grupp B
Technika Brno (CZE)
BK Zagreb (CRO)
Beograd (SCG)
Bucharest (ROM)
Kelteks Karlovac (CRO)
Heidenheim Heideköpfe (GER)
FC Barcelona (ESP)
Toulouse (FRA)
Rybnik/Zory
Grupp A
Grupp B
Silesia Rybnik (POL)
Athletic Sofia (BUL)
Barracudas BC (SUI)
MGPU-SYOS N42 (RUS)
Juodasis Vikingas (LTU)
Dornbirn Indians (AUT)
Sugar Storm (BLR)
Milon Sportsclub (GRE)
San Marino
Rimini
Grupp A
Grupp B
Skövde (SWE)
Princ Zagreb (CRO)
Athletic Sofia (BUL)
Nika Dahl (UKR)
Zürich (SUI)
Maroussi 2004 (GRE)
Titano Hornets (SMR)
Batanjica (SCG)
Golovec Dragons (SLO)
Ballerup (DEN)
Trnava Panthers (SVK)
London Angels (GBR)
Barcelona
Grupp A
Grupp B
Holland
Italien
Tyskland
Spanien
Tjeckien
Frankrike
Sverige
Storbritannien
Grekland
Ukraina
Kroatien
Ryssland
Grupp A
Grupp B
Italien
Grekland
Storbritannien
Holland
Ryssland
Tjeckien
Sverige
Tyskland
Slovakien
Österrike
  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2007-02-16

Senast uppdaterad: 2008-11-21

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se