Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Endast tre lag i Europacuperna 2007

Det blir endast tre lag som representerar Sverige i Europacuperna 2007 - av fem möjliga cuper blir det endast deltagande i tre. Skövde, Tranås och Stockholm blir de föreningar som försvarar de svenska färgerna i Europa.


Till 2007 års säsong kommer Tranås att representera Sverige i basebollens Europacup, Stockholm deltar i Cupvinnarcupen och kommer även ansöka om arrangemanget, och på softbollsidan blir Skövde Saints den svenska representanten i Europacupen B-pool. På basebollfronten tackade de tre topplagen nej till spel i sina cuper som man kvalificerat sig till - och i softbollserien var det bara seriesegrarna som tackade ja till Europacupspel. För några år sedan återfanns Sverige i A-poolen i flera av Europacuperna. Det gjorde att man tidigt visste vilka länder man skulle åka till och att det oftast var hög standard på såväl planer som arrangemang. I fjol åkte Sveriges representanter Karlskoga (CEB-cupen baseboll) och Nälsta (Europacupen softboll) ur den högsta nivån och det medför att inga lag finns på den högsta nivån i Europacuperna utan på B-poolsnivå - eller Qualifiernivå som det heter inom basebollcuperna. - Lagen som tackat nej har i första hand tackat nej eftersom man inte anser sig ha spelare som har råd att åka med på cuperna, det kostar en del att resa ner och ta en semestervecka, och samtidigt kan man som person kanske inte offra det om man samtidigt skall lägga två eller tre semesterveckor på landslagsaktiviteter, konstaterar Kristian Pälviä, generalsekreterare i SBSF. En annan faktor är det ekonomiska eftersom det är svårt att budgetera för resorna om man inte vet var cupen spelas. En följd av att Sverige inte finns med på den högsta nivån i Europa. - Tyvärr är det så, samtidigt får man acceptera att man har spelat sig ner till B-poolen och då får man spela upp sig igen. Det kommer inga gratischanser här utan det gäller att prestera för att nå en högre nivå, säger Kristian Pälviä. Ingen tvekan för Skövde Saints Ett lag som tackat ja är Skövde Saints, som tog Europacup-platsen i softboll genom sitt SM-guld. - För våra spelare är det en extra kick och krydda att få spela internationellt. Det kom ju inte som en chock att vi skulle få en förfrågan, vi har ju vetat om att vi skulle få en Europacupplats sedan i augusti då vi kvalificerade oss till SM-finalerna. Redan då började vi planera för det, med att tänka på sponsorer, hitta jobb och andra aktiviteter för att tjäna in pengar till laget, säger Mattias Grimstoft i Skövde Saints. Att spela i Europa är extra viktigt för ett lag som Skövde, menar Mattias Grimstoft - Att spela Europacup med sitt klubblag och sina kompisar är ju en helt annan sak än att spela i ett landslag. Vi har ju spelat i Europacupen tidigare både i baseboll och softboll då vi har förlorat SM-finalerna, men då har vi nog varit bland de lyckligaste förlorarna eftersom vi vetat om att vi kommer iväg utomlands för att spela nästa år. Det är ju det man spelar för, vi blir ju inte direkt rika på sporten utan då är det äventyren som man kommer komma ihåg senare i livet, avslutar Mattias Grimstoft. kontaktperson - Kristian Pälviä
Baseboll
Europacupen Qual
Tranås BBK
Cupvinnarcupen Qual
Stockholms BSK
CEB-cupen Qual
Inget deltagande
Softboll
Europacupen B
Skövde BSK
Cupvinnarcupen B
Inget deltagande


  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2006-11-27

Senast uppdaterad: 2008-11-21

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se