Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Kombinera baseboll med studier i Leksand!

Höstterminen 2006 startade Svenska Baseboll och Softboll Förbundet, Leksands kommun, Leksands Gymnasium, Leksands Folkhögskola, Leksands Baseboll Softboll Klubb samt Leksands Sparbank ett regionalt Basebollgymnasium på Leksands Gymnasium samt Basebollcollege på Leksands Folkhögskola.


Basebollcollege på Leksands Folkhögskola är till för dig som fyllt 18 år och som inte har behörighet för högskolestudier. För att få mer information om Basebollcollege på Leksands Folkhögskola - för dig som fyllt 18 år och som inte har behörighet till högskolestudier - klicka på Basebollcollege i menyn till höger! Nedan finner du information om Basebollgymnasiet på Leksands Gymnasium! Socialt Leksand är en liten ort, med drygt 15.000 invånare, vilket skapar en trygghet för dig som elev. Då det inte finns några större avstånd skapar närheten till varandra en viktig känsla av trygghet och därmed stark gemenskap mellan eleverna. Elever från andra orter kan genom skolan hyra studentrum. Skolans expedition hjälper till med bostadsförmedling. Ambitionen finns att ordna fadderverksamhet för de studenter som flyttat hemifrån och bor i eget boende under studietiden. Idrotten Leksands BSK är Sveriges äldsta klubb och tjugofaldiga svenska mästare på seniornivå. I trakten finns god tradition av baseboll och därmed även goda ledarresurser för Basebollgymnasiet. Basebollgymnasiet kan erbjuda bra träningsmöjligheter såväl inomhus som utomhus och därmed borga för en god utveckling av dig som idrottsman. Observera att du under din gymnasietid fortfarande tillhör din hemmaklubb men att din träning och utbildning sker i Leksand. För ytterligare information om Basebollgymnasiet: Tony Klarberg, instruktör, telefon: 0247-121 70 (b), mobil: 070-522 74 06. E-post: tony.klarberg@baseboll-softboll.se  eller Ola Sund, SBSF-ansvarig, telefon: 0247-136 32 (b), mobil: 070-671 60 27. E-post: ola.sund@gagnefsvarme.se För information om Leksands Gymnasium: Kontakta Leksands Gymnasium på 0247-801 35,  e-post gymnasiet@leksand.se . Eller kontakta direkt Ulrika Gustafsson, studievägledare 0247-803 33, ulrika.gustafsson@leksand.se . Besök gymnasieskolans hemsida på www.leksand.se/skolor/gymn
Basebollgymnasium på Leksands Gymnasium Basebollgymnasiet är ett regionalt idrottsgymnasium på Leksands gymnasium med 8 platser för läsåret 2007-2008. På skolan finns även ett regionalt ishockeygymnasium samt ett lokalt fotbollsgymnasium. Här läser du på gymnasiets program samtidigt som du tränar baseboll/softboll. Du har möjlighet att kombinera studier med att utöva din idrott, uppnå högskolebehörighet om du så önskar. Du tränar tillsammans med elever/spelare från Leksands Folkhögskola (Basebollcollege).
Leksands Gymnasium Eleverna på Basebollgymnasiet i Leksand läser på Leksands gymnasium, en relativt nybyggd och fräsch gymnasieskola med bra lokaler och tillgänglighet. Som elev kan du kombinera alla program som finns på skolan med att satsa på ditt basebollspelande. Alla inblandade parter har ett mycket bra samarbete med skolan och kan på så sätt följa upp skolgången för alla våra basebollelever. Viktigt att veta är också att skolan har en förståelse för er satsning på idrotten, samtidigt som vi påtalar betydelsen av studierna. Det är viktigt att både studier och idrott prioriteras under din skolgång, med studier som högsta prioritet! Ansökan När du söker till Basebollgymnasiet gör du två ansökningar - en till SBSF för den idrottsliga delen, och en till Leksands Gymnasium för skoldelen. Ansökningstiden för den idrottsliga delen ligger prel. för varje år senast 1 december före aktuellt läsår. Se till att kontrollera datumet, kan skilja sig från år till år, ansökan för 2007 blev t.ex. framflyttad till 15 december. Den idrottsliga ansökan tas emot av SBSF som sedan går igenom ansökningarna och vid behov kallas sökanden till enskilda samtal/uttagningsläger/tester. Sökanden graderas efter idrottsliga egenskaper och förutsättningar. För att överhuvudtaget bli aktuell att komma in på Basebollgymnasiet måste eleven i fråga bli antagen på något av de program som skolan kan erbjuda. Om du är bosatt i en annan kommun än Leksand krävs det att hemkommunen beviljar interkommunalt bidrag för studier på annan ort för att du skall kunna gå Basebollgymnasiet! Undersök detta med din kommun innan du skickar in ansökan! Men se till att söka den idrottsliga delen, SBSF tillsammans med Leksands Gymnasium är sedan beredda att ta kontakt med din hemkommun för att lösa situationen på bästa sätt.


Länk till annan webbplats.
  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2006-11-24

Senast uppdaterad: 2008-11-21

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se