Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Softboll: Rapport från seriekonferensen

Från seriekonferensen i softboll kan vi rapportera om vad lagen kom överens om. Bland annat är det glädjande att lagen var överens om att göra en gemensam satsning på ungdomar för att säkra återväxten.


De lag som inte har några nybörjare i dagsläget kommer gemensamt att satsa på samma åldersgrupp, detta för att bygga en bas för framtida softboll i Sverige. Förslagen från lagen på seriekonferensen var att sikta på en så låg ålder som möjligt. Man kom överens om att satsningen ska innefatta ungdomar i mellanstadiet, årskurs 3-5, det är valfritt om man vill satsa på enbart en årskurs eller fler årskurser. Försöka införa gemensamma spelhelger i Stockholmsregionen, dessutom bör kontakt hållas mellan föreningar i övrigt också. Mötet kom även överens om att man skall försöka se till att alla får spela, om det innebär att yngre pojkar spelar softboll med tjejerna eller yngre flickor spelar baseboll med killarna är mindre viktigt. Nyckeln är att få fler tjejer intresserade av våra idrotter. Förhoppningen är att man kan få in ungdomsklasser i softboll på de redan etablerade ungdomscuperna och spela mot de blandlagen eller de pojklag som finns där. Även bör sammandragshelger planeras för nybörjarlag i softboll så att de får fler matcher att bli bättre på. För frågor eller funderingar kring ungdomssatsningen i softboll - kontakta Elisabeth Westling . Elisabeth kommer även från styrelsens sida att ha ett ansvar för omtaget för softbollverksamheten i Sverige. Seniorseriespelet 2007 Vid mötet gjordes en inventering av vilka lag som kommer att spela seriespel 2007. Alby, Karlslund, Leksand, Skövde, Sundsvall och Söder meddelade att de kommer att ha lag i seriespel 2007. Enköping, Norrköping och Nälsta är ännu inte säkra på att få ihop lag till nästa säsong. Eftersom det troligtvis inte blir mer än 8 lag i serien nästa år kommer den att spelas som en rak serie utan sammandragningshelger. Nya serieadministratörer blir Jörgen Wonisch och Jenny Wonisch, efter att Caroline Eberhard (tidigare Kjellgren) tackat för sig efter åtta års arbete som serieadministratör för softbollen. Europacuperna spelas preliminärt i augusti, Skövde har tackat ja till spel i Europacupen Qualifier medan det ännu inte är klart med lag i Cupvinnarcupen Qualifier. Alby och Nälsta har tackat nej och frågan är nu ställd till Söder. Därefter - och sist - i turordningen är Sundsvall. Seriespelet 2006 - sammanfattning av synpunkter Nälsta - För stort glapp med spelfria helger i mitten - Att landslagshelgen hamnade samma helg som Elitloppet gjorde att ingen i Nälsta kunde medverka på landslagslägret. Elitlopp stor inkomstkälla för Nälsta. Söder - Vill gärna sprida ut så att man möter lagen en gång på försäsong och en gång efter uppehållet. Karlslund - Kände att de spelade mest matcher i maj. Ser gärna bättre utspridning på det. I övrigt är det så att de juniorer eller seniorer som inte är landslagsaktuella får långa "spelfria" perioder, kan kanske lägga matcher med lag som inte är landslagsaktuella om det går. Det var bra i år med att anmäla två dagar som man fick spellediga pga andra arrangemang Alla matcher har spelats, visserligen några som har flyttats. Inga rainouts i år, endast några avbrott för regn, men matcherna har spelats klart. Lagom med matcher i helhet bra! Kvällsmatcher togs upp, men risk för skador är för stora. Kul med nytt lag i Enköping. kontaktperson - Elisabeth Westling


Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2006-11-01

Senast uppdaterad: 2008-11-21

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se