Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

SM-finalen: Sundbyberg har kopplat guldgreppet

Sundbyberg följde upp lördagens 7-6-seger med en ny 7-6-seger under söndagen och leder därmed SM-finalserien över Leksand med 2-0.


 Finalen spelas i bäst av fem matcher och Sundbyberg är alltså bara en vinst från guldet. Den tredje matchen spelas i Leksand på lördag. Foto: Martin Agfors SM-FINAL 2 (bäst av 5) Sundbyberg-Leksand 7-6 WP: Rickard Ljung (2-0) LP: Rickard Leander (0-1) Box Match 3 och 4 SM-slutspelet Läs om lagen Sundbyberg ledde med 7-6 inför den nionde och sista inningen. Leksand fick snabbt två brända men Magnus Jönsson höll liv i matchen med en basehit och Tony Dermendziev fick en walk. Upp till plattan stegade Rickard Reimer som i den sjunde inningen hade kvitterat matchen med en RBI-trippel. Reimer kunde dock inte upprepa bravaden utan slog en hög lyrboll till right field som Philip Gajzler plockade ner. -Det kändes lite pirrigt i och med att Reimer hade slagit en trippel på mig, men jag förstod direkt när han träffade bollen att det var klart, säger Sundbybergs pitcher Rickard Ljung som precis som igår fick vinsten. -Jag fick en ganska bra träff, men Philip Gajzler stod på rätt plats, säger Reimer. Sundbyberg gick fram till en 6-0-ledning och matchen kändes avgjord, men Leksand kom till slut underfund med Sundbybergs startande pitcher Nick Soubiea och kunde kvittera i den sjunde inningen. -Nick fick inte med sig domsluten och det blev en del hits och walks, analyserar Ljung som själv sprang in Sundbybergs sjunde poäng på en passed ball i den åttonde inningen. -Det här är ett drömresultat. Ska jag vara ärlig så hade jag inte trott att vi skulle vinna båda hemmamatcherna mot Leksand. Nu gäller det bara att vi fortsätter att spela vårt spel nästa helg. Leksands spelande tränare Rickard Reimer var egentligen inte nöjd med någonting i helgen. -Jag skröt om vår pitching och vårt defensiva spel före helgen men det levde vi inte upp till. Dessutom är vårt offensiva spel fortfarande inte tillräckligt bra. Men vi kommer att göra allt för att vinna tre matcher nästa helg. Foto: Olsin sport- & evenemangsfoto SM-FINAL 1 (bäst av 5) Sundbyberg-Leksand 7-6 WP: Rickard Ljung (1-0) LP: Magnus Höglund (0-1) Box Ställningen var 6-6 med en bränd och löpare på andra och tredje bas i botten av den nionde inningen när Sundbybergs amerikan Will Rikard skulle slå mot Leksands nyinbytte pitcher Rickard Reimer. Rikard slog första pitchen foul innan han skickade en väg en slider över Leksands outfielders och Oliver Gajzler kunde lunka in den avgörande poängen. -Jag hade tur och kom upp i ett bra läge att slå. Allt jag tänkte på var att träffa bollen och när jag såg hur den seglade iväg mot outfield kändes det nästan overkligt, säger Rikard som var bäst i Sundbyberg med tre hits. Gajzler inledde botten av den nionde inningen med en walk och Vincent Perssons offerbunt var så bra att han klarade sig till första bas. Rickard Ljung buntade i sin tur Gajzler och Persson till tredje respektive andra bas och sen var det dags för Rikard. -Jag trodde faktiskt att pitchern skulle kasta till mig eftersom Philip (Gajzler) slår bakom mig och han är landets bästa vänsterslagman. Han kastade en ganska bra och låg slider, men jag lyckades få träff på den. Spelande tränaren Rickard Ljung avslutade matchen på kullen för hemmalaget och var naturligtvis nöjd med att vinna öppningsmatchen. -Det känns som en lättnad. Det är hugget som stucket mellan lagen och då är det viktigt att vinna första matchen. Foto: Martin Agfors Foto: Peter Blomqvist kontaktperson - Magnus Hedström
Leksand
000 040 200
6
Sundbyberg
202 200 01x
7
Leksand
011 010 300
6
Sundbyberg
001 113 001
7Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Länk till annan webbplats.
Länk till annan webbplats.
Länk till annan webbplats.


Öppnas i nytt fönster.
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Tillbaka

Publicerad: 2006-09-24

Senast uppdaterad: 2008-11-21

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se