Gå till innehåll
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet
Svenska Baseboll- Softboll- & Lacrosseförbundet

Softboll: Skövde till SM-final...

Seriesegrarna Skövde Saints pallade för favoritskapet mot Söder och tog sig till SM-final efter en knackig inledning på semifinalserien. Så småningom fick man igång spelet och vann i två raka matcher, 13-4 och 15-0.


  Foto: Kristian Pälviä Fler bilder längst ner i artikeln Semifinal 1 av 3 I första matchen började Skövde, märkt av stundens allvar, en aning darrigt. Kelly Dikes, Skövdes högerhänte startande pitcher, gav upp en lead off hit till Söders Jenny Wonish, som direkt avancerade till andra bas på en kast error. Det var den första av sju errors av Skövdes försvar denna match. Kelly Dikes pitchade bra, men fick ingen hjälp av försvaret bakom sig, och blev utbytt mot Nina Sarajärvi (nedan) i toppen av fjärde inningen. Då ledde Söder med 4-1. Söder ledde med 4-3 i toppen av femte inningen, då Skövdes offensiv exploderade. Skövde skickade upp 11 slagmän till plattan; tre singlar, två dubblar, en trippel och sju poäng senare ledde Skövde med 10-4, och var sedan aldrig riktigt hotade resten av matchen, och kunde avgå som segrare 13-4 efter sju innings. Noterbart: Robin Flier, homerun och en trippel, 2 RBI, 2 runs (totalt sju homeruns på säsongen) Mia Carlsson, 3 för 4, RBI, 2 runs Kelly Dikes, 2 för 3, 2 RBI, run Boxscore Match1 0609091 Semifinal 2 av 3 I andra matchen startade Skövdes högerhänte pitcher Nina Sarajärvi, och nu visade Skövde ett helt annat förvarsspel. Endast en betydelselös kasterror i toppen av andra inningen, och Skövde lät endast en Söderlöpare nå tredjebas och det var i första inningen, och i denna match briljerade man verkligen defensivt. Det är inte så vanligt att slå en markboll till en double play i softboll (inte heller att fånga det på bild), men andrabasman Priya Mohlén fiskade upp en markboll slagen av Söders Maria Axelsson med en löpare på ett, matade shortstopen Robin Flier med ett perfekt kast som kastade vidare till förstabasman Kelly Dikes som fullbordade DP:n. Man avslutade också toppen på den femte inningen med en fin double play. Efter 16 hits, 4 walks och 15 poäng framåt, var Skövde aldrig hotade, och finalplatsen var i hamn efter två bra matcher. Noterbart: Robin Flier, 4 för 4, 2 2B, 3 runs, 2 RBI Anna-Karin Solén-Westling, 2 för 2, 2B, 2 runs, 3 RBI Boxscore Match2 0609092 Fler bilder från semifinalmötet mellan Skövde och Söder: Bilder: Alexander Karlsson och Kristian Pälviä skriven av - Lars Bengtsson








Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.






Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.






















  Skriv ut
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.



Tillbaka

Publicerad: 2006-09-11

Senast uppdaterad: 2008-11-21

Sponsorer

POSTADRESS:

Svenska Baseboll Softboll och Lacrosseförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

KONTAKT:

Tel: +4686996535
E-post: info@sbslf.se